Het geld wordt gedoneerd aan de  Sytske Foundation.
Het geld wordt gedoneerd aan de Sytske Foundation. Foto: Bob Awick

Goois Midsummer Festival brengt 16.200 euro op

Cultureel

BUSSUM - Lions Club Gooise Meren heeft met het Goois Midsummer Festival 16.200 euro opgehaald voor de Sytske Foundation.

Het swingende muziekfestival met liveoptredens en lekkere hapjes en drankjes was dit keer in de Vernissage en werd druk bezocht.

Al met al leverde het due ook een mooi bedrag op. De foundation wil 500.000 euro ophalen voor de ontwikkeling van de levensreddende implanteerbare insulinepomp voor Sytske Oosthoek en haar mede-diabetes-type-1-lotgenoten. Zo'n zes jaar geleden verloor Sytske door diabetes, wat ze kreeg op haar negende, haar zicht en is nu nagenoeg blind. In Nederland hebben zo'n 85.000 mensen diabetes type 1, waarvan er 350 de geïmplanteerde pomp nodig hebben. Sytske draagt nu zo'n pomp. De Amerikaanse producent stopt volgend jaar met het produceren van deze pomp en zonder deze pomp moet Sytske permanent het ziekenhuis in. Een team Nederlandse specialisten is bezig met het ontwikkelen van een Nederlandse variant op de pomp en daar is veel geld voor nodig. Sytske probeert met de foundation de 500.000 euro bij elkaar te krijgen om haarzelf en haar lotgenoten te helpen.

 

Uit de krant