BFC promoveert naar tweede klasse

BUSSUM - Ze hebben het voor elkaar gekregen: BFC promoveert naar de tweede klasse. De Bussumse zaterdagvoetballers wonnen afgelopen weekend de play-offs door SV Lopik met 3-0 aan de kant te zetten. BFC promoveert daarmee voor de tweede achtereenvolgende keer.

BFC knokte zaterdag hard voor de stap naar de tweede klasse. Vanaf de eerste seconde probeerde BFC de tegenstander onder druk te zetten om snel tot scoren te komen. De ploeg bleek echter toch wat nerveus. De Bussumers waren zeker de beter van de twee, maar kon amper door de goed georganiseerde verdediging komen en kansen creëren. De grootste kans na een half uur spelen was zelfs voor SV Lopig dat na een van de spaarzame tegenaanvallen BFC-keeper Desmond Ording met een knappe reflex de bal uit de hoek zag ranselen.

Blaauw opent de score met fenomenale treffer
Toen de rust naderde leken BFC en SV Lopik af te stevenen op een 0-0 ruststand, maar daar dacht BFC-speler Olivier Blaauw anders over. Na een crosspass op maat over 40 meter van Jelle van der Geest nam Blaauw de bal knap aan en kegelde hem van afstand hard tegen de touwen. Het was verreweg de mooiste treffer van de dag.

Na de rust probeerde SV Lopik wel wat terug te doen, maar was het BFC dat de betere ploeg bleef. De Bussumers kregen genoeg kansen, maar konden pas halverwege de tweede helft weer scoren. Weer was het Olivier Blaauw die na een sprintduel met twee verdedigers de keeper het nakijken gaf. Vlak voor de slotfase scoorde BFC-aanvoerder Dico Knevel nog een derde treffer. Dat was meer dan genoeg voor de zege.

Na het laatste fluitsignaal ontstond een groot feest onder de spelersgroep en trouwe supporters. De champagneflessen werden ontkurkt en er werd volop gehost. Smetje op de feestdag was het afscheid van succestrainer Danny Schenkel en bepalende spelers Tjerk Posthuma en Olivier Blaauw, die komend jaar een stapje hogerop gaan doen.