Afbeelding
Foto: BFC Bussum

BFC nog één zege weg van tweede klasse

Sport

BUSSUM - Nog maar één zege te gaan en BFC promoveert naar de tweede klasse. De Bussumers haalden afgelopen weekend de finale van de play-offs door JOS/Watergraafsmeer met 0-3 aan de kant te zetten. 

BFC had tegen de Amsterdammers het hele duel het betere van het spel. De Bussumers speelden erg gedegen, JOS/Watergraafsmeer loerde vooral op fouten van BFC om met counters toe te kunnen slaan. Dat leek succes te hebben toen de ploeg na een foutje van BFC een grote kans kreeg op een eerste treffer, maar deze bleef onbenut. BFC kwam daarna nog een keer goed weg. 

Na net wat meer dan een half uur spelen was het BFC dat toesloeg. Jelle van der Geest zette goed door en kon een assist geven op Olivier Blaauw, waarna laatstgenoemde kon scoren. 

Na rust bleef BFC aanvallen. Na een uur viel de beslissing: Jostein Ohm verdubbelde de score door een rebound te benutten. Het was daarmee gedaan voor JOS/Watergraafsmeer, dat nog amper voor gevaar kon zorgen. Met een derde goal van Felix Mispelblom kon BFC een afgetekende zege boeken. 

Laatste horde
Komend weekend volgt SV Lopik als laatste horde op weg naar de tweede klasse. BFC hoopt op de steun van vele toeschouwers. Er wordt zaterdag afgetrapt om 14.30 uur. 

Uit de krant