Afbeelding

Burgemeester bevestigt: Fusie G3 of G2 Ten Boer

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

BUSSUM - Eerst de ambtelijke organisaties fuseren en onderwijl onderzoek naar de hierop volgende gewenste bestuurlijke fusie van Bussum, Naarden en Muiden; alle drie (G3) of alleen Bussum en Naarden (bekend als G2-Ten Boer). Dat is de koers voor de gemeentelijke herindeling die burgemeester Milo Schoenmaker vandaag officieel bekend heeft gemaakt.

Volgens Schoenmaker zou het onderzoek naar de bestuurlijke fusie binnen anderhalf jaar moeten zijn afgerond. Hij noemde als eerste mogelijke fusiedatum 1 januari 2013, die in principe gehaald zou moeten worden. Op korte termijn wil Bussum met het bestuur van Naarden en Muiden in gesprek over de fusievarianten, waarbij Weesp buiten de boot valt. Hierover hebben de Bussumse gemeenteraadsleden de afgelopen tijd achter de schermen gesproken.

De vraag is en blijft echter wat politiek Den Haag gaat doen. Want daar moet uiteindelijk een besluit worden genomen over de gemeentelijke herindeling. Vooralsnog ligt daar alleen een wetsvoorstel voor de GV4, waarin Weesp ook mee fuseert. En dat is in handen van minister Donner.

Lees ook:

Weesp wil duidelijkheid over fusie (WeesperNieuws)

En meer hierover in de Bussumse Krant van 23 maart

Uit de krant