De taptoe vond plaats op de velden van SDO.
De taptoe vond plaats op de velden van SDO. Foto: Bob Awick

ViJoS over taptoe: 'Dit overtreft onze dromen'

Algemeen

BUSSUM -Ze kijken terug op een knallende afsluiter van het jubileumjaar. De jubilerende Show- & Marchingband ViJos is er nog ondersteboven van. "Het was een groot feest met meer dan duizend bezoekers, toffe shows en lekker eten", aldus de Bussumse muziekvereniging.

Ze hadden rekening gehouden met zo'n 750 bezoekers, maar het werden er meer dan 1.000. "Zo veel enthousiastelingen, een groot succes dus en de muziek die er wordt gemaakt is erg geliefd", concludeerde de jubileumcommissie.

Nieuwe opzet
De nieuwe opzet leek ook in de smaak te vallen. Niet alleen een tribune met statische toeschouwers, maar ook op en rond het veld waar de shows plaatsvonden liepen de bezoekers rond. "Dat, samen met de hapjes en drankjes, zorgde voor veel meer sfeer rondom het evenement."

Kwaliteit
Veel lof was er voor de kwaliteit van de deelnemende muziekkorpsen. "Het publiek reageerde zeer enthousiast en ook de eigen korpsen Jong ViJos en ViJos kregen telkens een oorverdovend applaus. En wanneer de korpsen even op adem moesten komen werd dweilorkest De Wallenkraainers ingezet om het publiek te vermaken." Het feest had ook nog een officieel tintje. Burgmeester Han ter Heegde mocht de taptoe openen door het openingsnummer in te tellen.

Afsluiting jubileumjaar
Met de taptoe op zaterdag heeft ViJos officieel haar 60-jarige jubileumjaar afgesloten. De toenmalige Stichting ViJos werd op 3 november 1957 opgericht door twee muzikale broeders van de Vitus- en Jozefschool. In de beginjaren was het lidmaatschap overigens voorbehouden aan jongens tussen de zeven en twaalf jaar. Nadat ook meisjes welkom waren werd zo'n twintig jaar na de oprichting de leeftijdsgrens losgelaten.


Uit de krant