'Wees Onzichtbaar' won de Libris Literatuurprijs 2018.
'Wees Onzichtbaar' won de Libris Literatuurprijs 2018. Foto: Bob Awick

Veel belangstelling voor Murat Isik bij Boekhandel Los

Algemeen

BUSSUM - De Bussumse boekhandel Los kon weer een topper uit de wereld van de literatuur afvinken van het lijstje. Zaterdag was Murat Isik te gast.

Isik is niet de minste, hij is winnaar van de Libris Literatuurprijs 2018. Het boek voert op dit moment ook de ranglijsten aan van 'Best Verkochte Boek'. Murat bracht uiteraard zijn winnende boek 'Wees Onzichtbaar' mee naar Bussum om te signeren en te bespreken. Het boek gaat over zijn jeugd in de Bijlmer en het thema 'Overleven'. Het is deels autobiografisch, deels fictie.

Talent
Boekhandel Los onderschrijft het talent van de schrijver. Cor Wiersma bracht het boek, toen het net uit was, als een van de eersten via Facebook onder de aandacht van medeboekverkopers. Dat werd de lieveling van de verkopers. De branche zette het boek dus in de spotlights waarna het een bestseller werd.

Lees het boek!
Lenneke Gons van Boekhandel Los vertelt: "Je doet jezelf tekort als je het niet leest. Murat is opgegroeid in moeilijke omstandigheden, maar gaf nooit op. Een inspirerend verhaal en echt aan te raden, ook voor middelbare scholieren."

Het was zaterdag druk tijdens het bezoek. Op de eerste rij zat ook een oud-lerares van Isik (een klant van Los). De schrijver kon dat duidelijk waarderen. Veel aanwezigen hadden het boek al gelezen, maar wilden graag meer weten.

Uit de krant