BFC overleeft eerste ronde play-offs

BUSSUM - BFC heeft de eerste ronde van de play-offs overleefd en heeft nog steeds goede kans om te promoveren naar de tweede klasse. Overleven was het zeker, want anders dan de 4-2 zege doet vermoeden kende BFC grote problemen met het Utrechtse DESTO.

Dat BFC problemen kende met DESTO kwam vooral doordat de tegenstander alles behalve voetbalde en vooral terugzakte, loerend op de counter. BFC kon amper kansen creëren. Zelfs toen BFC halverwege de eerste helft met een man meer kwam te staan had het geen grip op de wedstrijd. Sterker nog: BFC kwam nog voor rust op een 0-2 achterstand te staan. Tot twee maal toe werden fouten genadeloos afgestraft.

BFC speelde na rust alles of niets. Al snel werd de jacht geopend op de aansluitingstreffer. Hoewel de ploeg veel meer kansen kreeg, kon BFC pas na een uur voetballen wat terugdoen: Tjerk Posthuma kon de toeschouwers langs de kant laten opveren. De goal was een aanloop naar meer. DESTO kon amper wat terug doen en moest toestaan hoe BFC al snel terug kwam tot 2-2 door een doelpunt van Tim Vrakking. De tegenstander lag daarmee met het hoofd op het hakblok. Het duel bleef echter tot het slot toe spannend. Pas op het laatste moment kon Dacey de Maine een vrije trap achter de keeper van de tegenstander krullen. DESTO probeerde nog wat terug te doen, maar BFC kon aan de hand van Jostein Ohm met een counter nog wat terug doen.

BFC mag nu een ronde verder en ontmoet komend weekend het Amsterdamse JOS/Watergraafsmeer. BFC speelde afgelopen jaar al twee keer tegen de Amsterdammers. Tot twee keer toe werd het een gelijkspel.