Geen kampioenschap voor BFC

BUSSUM - Het had een heel wonder geweest en dat sprookje bleef zaterdag achterwege: het is de voetballers van BFC niet gelukt het kampioenschap te pakken. De Bussumers pakten met 3-3 zelf 'slechts' een punt tegen het sterke FC Hilversum, koploper en concurrent Waterwijk maakte geen fout.

BFC knokte hard voor het laatste sprankje hoop op de titel en stond al snel op een voorsprong door een treffer van Olivier Blaauw. Het bleek een opmaat voor doelpunten over en weer. Snel na de goal deed FC Hilversum wat terug, waarop BFC weer antwoordde. BFC kwam voor rust op een 2-3 voorsprong te staan. Eerst benutte Tjerk Posthuma een strafschop. De penalty werd gegeven nadat Olivier Blaauw naar de grond werd gewerkt. Het zorgde er al met al voor dat de sfeer wat grimmiger werd. Dat kwam tot een kookpunt nadat Maxim Andriessen na een harde tackle geblesseerd van het veld moest en Olivier Blaauw een elleboogstoot kreeg. Een speler van FC Hilversum werd daardoor met rood van het veld gestuurd. Voor rust antwoordde Blaauw met z'n tweede treffer.

Na de rust kreeg BFC wederom enkele goede kansen, maar sterk optreden van de FC Hilversum-keeper voorkwam dat de Bussumers konden scoren. FC Hilversum deed dat nog wel: met een strafschop werd de 3-3 op het scorebord gezet.

BFC mag nu gaan warmlopen voor de play-offs. Komende zaterdag speelt de ploeg tegen DESTO.