Afbeelding
Foto: Bob Awick

Bestuursakkoord VVD, Hart voor BNM, D66 en GroenLinks gepresenteerd

Politiek

GOOISE MEREN - Ze zijn er uit: VVD, Hart voor BNM, D66 en GroenLinks hebben hun coalitieakkoord af. Het akkoord heeft het motto 'Duurzaam, sociaal, veilig en vitaal' meegekregen. Het werd net gepresenteerd op het gemeentehuis. 

Het kersverse gemeentebestuur heeft voor de komende jaren vier speerpunten: vernieuwend samenwerken, verduurzaming, kwaliteit van de leefomgeving en financieel zorgvuldig en economisch vitaal. "De vier partijen presenteren een coalitieakkoord op hoofdlijnen, waarbij de identiteit van de diverse kernen voorop blijft staan en samenwerking het sleutelwoord is. Een duurzaam, sociaal, veilig en vitaal Gooise Meren kan alleen dichterbij komen als we daar samen met inwoners, ondernemers, verenigingen en instellingen aan werken. Een verregaande uitwerking in termen van middelen zou nog maar weinig ruimte overlaten voor die samenwerking, die voor dit nieuwe college voorop staat. Daarnaast leven we in een sterk veranderende samenleving die erom vraagt dat het college eigen speelruimte heeft om te bepalen hoe de doelen het meest effectief kunnen worden gerealiseerd. Het college nodigt iedereen uit om samen met hen de uitvoering van het akkoord ter hand te nemen", zo stelt men. 

De voornaamste taak van het gemeentebestuur wordt de komende jaren vooral 'de volgende stap zetten'. "De afgelopen twee jaar is in de nieuwe gemeente een fors aantal beleidsvisies en beleidsnotities opgesteld. Het is nu tijd de volgende stap te maken en te gaan werken aan de uitvoering", zo klinkt het. Qua nieuw beleid wordt er vooral gedacht aan wonen en zorg, jeugd en cultuur en cultureel erfgoed. De komende periode wordt er gewerkt aan verkeer en vervoer, bereikbaarheid en mobiliteit en parkeren. 

Uit de krant