Vorig jaar voerde de gemeente actie tegen de GV4 fusie
Vorig jaar voerde de gemeente actie tegen de GV4 fusie

Maandag persconferentie over fusie met Naarden en Muiden

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

BUSSUM - Burgemeester Milo Schoenmaker maakt maandag op een speciaal belegde persconferentie bekend dat de gemeente open staat voor een fusie met Naarden en Muiden. Dit nieuwe standpunt van Bussum is gisteren besproken in een besloten vergadering van de gemeenteraad. Tot maandag wil de gemeente niks hierover kwijt, omdat eerst de buurgemeenten Naarden, Muiden en ook afvaller Weesp moeten worden ingelicht. Dat was tot vrijdagmiddag nog niet gebeurd.

Onduidelijk is nog of gestreefd wordt naar een volledige fusie met Naarden en Muiden, of via de zogheten Ten Boer variant. Daarbij fuseren de drie gemeenten ambtelijk, maar blijft Muiden bestuurlijk zelfstandig.

Burgemeester Bart Horseling van Weesp laat weten dat de gemeente nog niet geinformeerd is en de persconferentie van maandag afwacht. Weesp blijft voorstander een gemeentelijke herindeling van vier gemeenten, de GV4. Zoals ook in het vorig jaar controversieel verklaarde wetsvoorstel staat. Het is de bedoeling dat de Tweede Kamer spoedig een besluit neemt.

Lees ook: Bussum koerst op fusie met Naarden en Muiden

Uit de krant