Afbeelding

Coalitieakkoord zo goed als rond

Politiek

GOOISE MEREN - Het kacheltje voor de witte rook kan bijna aangestoken worden: het coalitieakkoord van VVD, D66, Hart voor BNM en GroenLinks is zo goed als rond. Dat laat formateur Alexander Luijten (VVD) weten.

Vooral afgelopen week hebben de formerende raadspartijen grote stappen gezet, waardoor er eensgezindheid is over de te varen koers voor de komende jaren. "De afgelopen dagen hebben we veel gesproken over de inhoud van ons programma. We hebben eerst de punten besproken waarover we het nagenoeg eens waren, daarna hebben we een lijstje met tien meer discutabele punten besproken. Daar hebben we ook overeenstemming over bereikt. Als je puur en alleen naar de inhoud kijkt, zijn we wel klaar", vertelt Luijten.

VVD, D66, Hart voor BNM en GroenLinks staan nu voor de volgende stap: het verdelen van de portefeuilles en het invullen van de wethoudersposten. Daar gaat nog wel wat onderhandelen overheen, maar de partijen hebben het volste vertrouwen eruit te komen.

De vraag is alleen nog wanneer de witte rook echt uit de schoorsteen dwarrelt. De formerende partijen hadden als doel het nieuwe gemeentebestuur al tijdens de eerstvolgende raadsvergadering van volgende week woensdag te presenteren. Dat is misschien nog net te vroeg.

Uit de krant