Afbeelding
Foto: Johan van der Geest

Sterk SDO zevende na zege tegen MSC Meppel

Sport

BUSSUM - Dat er afgelopen donderdag tot laat geweest werd na de bekerzege tegen Ajax was zondag op het veld voor SDO amper te merken. De Bussumers hadden geen kater - of konden dat op z'n minst goed verbloemen - en wonnen na een sterk duel met 1-3 van MSC Meppel. 

SDO was wat gehavend en speelde met enkele vervangers voor geblesseerde spelers, maar er was amper verschil te merken. De Bussumers toonden vanaf de aftrap veel vechtlust. Sterker nog: SDO kwam al vroeg op voorsprong door een snelle counter. Theo Visser was samen met Maikel van Latum en Jasper Spanjerberg razendsnel weg en opende de score. MSC Meppel kon vlak voor rust wat terugdoen. 

Na rust zette MSC Meppel alles op alles om SDO te kunnen verslaan. Dat gaf SDO daarentegen veel ruimte en dat werd ten volle benut. Na net wat meer dan een uur spelen schoot Jasper Spanjerberg voor op Theo Visser. De goaltjesdief werd echter tegen de grond gewerkt, waardoor SDO een strafschop toegekend werd. De kans vanaf elf meter was er als vanzelfsprekend eentje voor Rick van der Velden. De Bussumse faalde niet. Het bleef nog even spannend, maar al snel kon Jesse van 't Land na een door Rick van der Velden doorgekopte voorzet van Kick van Aelst aan alle onzekerheid een eind maken en de derde Bussumse goal op het scorebord zetten.

SDO staat na afgelopen weekend op een zevende plaats. De ploeg heeft nog twee duels te spelen. 

Uit de krant