Bloemen als eerbetoon aan het overleden slachtoffer langs het spoor.
Bloemen als eerbetoon aan het overleden slachtoffer langs het spoor. Foto: Bob Awick

Week na drama Herenstraat: hoe kon het zo fout gaan op het spoor?

Politie

BUSSUM - Veel vragen, maar nog geen echte antwoorden een week na het fatale ongeval op de spoorwegovergang aan de Herenstraat, waar een trein boven op een lesauto botste. Rijleraar Henk Reinink, 66 jaar oud, overleed ter plekke. Een jonge Bussumse (18) overleefde het drama ternauwernood. Hoe kon het zo fout gaan?

De exacte toedracht van het ongeval wordt nog onderzocht door de politie. Dat onderzoek werd meteen na het ongeval opgestart en gaat de komende weken verder. Het kan nog wel even duren voordat we weten wat er ten grondslag lag aan het ongeluk.

Burgemeester Han ter Heegde wil na het ongeluk ook nog niet concluderen dat de bewuste spoorwegovergang onveilig is. "Daar moeten we echt het onderzoek voor afwachten, maar dat moet vanzelfsprekend wel bekeken worden", zo reageert hij. Toch stelt de burgemeester wel meteen dat zo'n ongeluk overal kan gebeuren. "We hebben deze spoorwegovergangen nou eenmaal en daar kun je op stil komen te staan, met de auto of met de scootmobiel en zelfs met de fiets. Dat geeft altijd een risico, hoe treurig dit ongeval ook is. Als na het onderzoek blijkt dat er maatregelen genomen moeten worden, dan zullen we ons daar vanzelfsprekend hard voor maken."

Uit de krant