Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Spoordrama Herenstraat staat op camerabeelden

Politie

BUSSUM - Het dodelijke ongeval op het spoor aan de Herenstraat staat op camerabeelden. Dat meldt het Algemeen Dagblad, dat de beelden onder ogen heeft gekregen. 

Op de beelden is te zien dat de lesauto op het spoor tot stilstand komt, de motor lijkt af te slaan. De spoorbomen komen vervolgens naar beneden. Na enkele seconden stapt de bestuurder van de auto, een leerlinge, uit. Ze rent weg. 

Vlak naast het spoor draait ze om. Voor haar ogen komt de trein aanstormen en volgt een harde klap: de intercity ramt de auto. Voor de rijleraar bleek dat al te laat, de man overlijdt ter plekke. Het meisje wordt even later totaal in shock opgevangen. 

Een man die vlak bij het spoor woont vertelt tegen de krant wat er gebeurde. "Ik hoorde heel lang getoeter en voordat ik zag wat er aan de hand was, belde ik al 112", vertelt hij. Hij was vervolgens als een van de eersten bij de geramde auto. "Het meisje hebben we in een andere auto gezet en opgevangen. Het viel me op dat er al aardig wat mensen waren, maar niemand deed wat. Ik ben vervolgens zelf met een verpleegkundige naar de auto gelopen, maar ik zag het meteen: die man was niet meer te redden.''

De beelden van het ongeval zijn overgedragen aan de politie. 

Uit de krant