Afbeelding

Spiegel op maat bestellen? Een goed idee!

Advertorial

Een spiegel op maat laten maken is een slimme keuze als je jouw interieur wilt upgraden. Je kunt jezelf bewonderen in een spiegel, maar het is ook een veelzijdig decorstuk dat een ruimte transformeert en een gevoel van ruimtelijkheid creëert. Met een op maat gemaakte spiegel kun je dus de illusie van een grotere kamer realiseren. Bovendien reflecteert een spiegel het licht, waardoor een ruimte meteen een stuk helderder en levendiger lijkt. Benieuwd geworden? Lees dan gauw verder en ontdek de mogelijkheden van spiegelglas op maat!

Welke soorten spiegels?

Kies je ervoor om spiegels op maat te laten maken? Dan zijn er talloze mogelijkheden om uit te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een elegante ronde badkamerspiegel, een stijlvolle kappersspiegel voor je salon, of zelfs voor een grote fitnessspiegel voor in je sportschool. Natuurlijk kun je verder niet alleen spiegels, maar ook allerlei andere soorten glas voor je woning, kantoor of bedrijfspand bestellen. Denk bijvoorbeeld aan HR-glas of dubbel glas voor isolatie, of gelaagd glas voor extra inbraakpreventie in je winkel. Daarnaast zijn er ook veiligheidsglas opties, zoals gehard glas voor glazen schuifdeuren of douchedeuren, en unieke gekleurde glazen tafelbladen.

Met of zonder geslepen randen

Een van de meest geliefde opties is een spiegel zonder geslepen randen. Deze specifieke variant is perfect om in een lijst of frame aan de muur te hangen. In het geval van een spiegel zonder randafwerking kunnen de randen ruw en ongelijk zijn. Echter, als je de spiegel zonder frame of lijst wilt ophangen, is een op maat gemaakte spiegel met een plat poly geslepen randafwerking de ideale keuze. Deze randen zijn glad en kunnen probleemloos met de hand worden aangeraakt, waardoor de spiegel een elegante en verfijnde uitstraling krijgt.

Hoe spiegel monteren aan de wand?

Een spiegel op maat ophangen kan op verschillende manieren. De meest gangbare methoden zijn het gebruik van dubbelzijdig spiegeltape (voor kleinere spiegels) en het gebruik van spiegelkit. Door deze twee mogelijkheden te combineren, wordt een uitstekende hechting aan de muur verkregen. Voor directe bevestiging wordt het dubbelzijdige spiegeltape gebruikt, terwijl de Mirrorfix MS spiegellijm zeer geschikt is voor langdurige verlijming. Als je de flexibiliteit wilt behouden om de spiegel te verplaatsen en gemakkelijk van de muur te verwijderen, dan is de spiegelbevestigingsset de beste keuze. Met deze set kun je de spiegel op een handige manier installeren en later indien nodig aanpassen.

Uit de krant