Afbeelding

5 tips voor het veilig afsluiten van jouw online streamingsabonnement!l

Advertorial

Toegang krijgen tot de leukste films en de nieuwste muziek is nog nooit zo makkelijk geweest. We leven in een digitaal tijdperk, waar populaire streamingdiensten als Netflix en Spotify niet meer weg te denken zijn. Met een paar klikken op de knop geniet je oneindig lang van de leukste entertainment. Overweeg jij om een online streamingsabonnement af te sluiten? In deze blog geven we je 5 praktische tips om dit veilig te doen.

1.        Kies een betrouwbare streamingdienst

De eerste stap in het veilig afsluiten van jouw abonnement is de keuze voor een streamingdienst. Wanneer je er zeker van wilt zijn dat deze betrouwbaar is, is het verstandig om te kiezen voor grote en bekende aanbieders. Zo hebben Netflix, Spotify en Amazon Prime met veel trouwe klanten al bewezen kwaliteit te leveren. Deze grote jongens hebben al een positieve reputatie opgebouwd.

Maar doe niet zomaar een sprong in het diepe! Check altijd eerst de reputatie en beoordelingen van de service om er zeker van te zijn dat je de beste ervaring krijgt. Lees recensies, vraag vrienden om aanbevelingen en zorg ervoor dat je een streamingservice kiest die voldoet aan jouw behoeften en verwachtingen.

2.        Installeer antivirussoftware en houd deze up-to-date

Zorg ervoor dat je op al je apparaten antivirusprogramma’s hebt geïnstalleerd en dat je deze regelmatig bijwerkt. Deze beschermt je tegen ongewenste gasten, die persoonlijke gegevens van je willen stelen. Door regelmatig updates te doen, houd je je antivirussoftware up-to-date en verbeter je de beveiliging van je apparaten.

3.        Controleer de URL en beveiligingsmaatregelen

Voordat je je creditcardgegevens invoert, is het van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat je je op een beveiligde website bevindt. Controleer of de URL begint met “https” in plaats van “http”. Het vergrendelingspictogram naast de URL geeft ook aan dat de verbinding versleuteld is en je gegevens veilig worden verzonden.

4.        Beveilig je online betalingen

Heb je de keuze voor een streamingdienst gemaakt? En heb je de beveiliging gecontroleerd? Dan kun je overgaan tot afrekenen. Het is daarbij belangrijk om de juiste betalingsmethode te kiezen. PayPal, iDEAL en de creditcard zijn de meest gangbare betaalmethoden. Kies je voor de creditcard Zorg er dan voor dat je een betrouwbare en veilige toegangspoort gebruikt. Zo weet je zeker dat je creditcardgegevens veilig worden opgeslagen en verwerkt.

5.        Gebruik tweestapsverificatie

Veel streamingservices bieden de mogelijkheid van tweestapsverificatie. Hierbij moet je naast je wachtwoord ook een unieke code moet invoeren. Deze unieke code wordt enkel en alleen naar jouw mobiel gestuurd. Zelfs als iemand je wachtwoord weet te achterhalen, hebben ze nog steeds die extra code nodig hebben om binnen te komen. Dit zorgt voor een extra beveiligingslaag aan je account.

Uit de krant