Afbeelding

Manueel therapeut effectief bij nek- en rugklachten.

Advertorial

In Hilversum in het medische centrum Dudokpark bieden wij specifieke zorg aan. Manueel therapeut Hilversum kan u helpen bij rugpijn en nekpijn. Specialisten kunnen effectief klachten behandelen. Zo is een manueel therapeut een specialist in het behandelen van pijn en beperkingen in het bewegingsapparaat waarin nekklachten en rugklachten veel gezien worden. Als u last heeft van nek- of rugpijn, kan een manueel therapeut u bij uitstek helpen bij het verminderen van pijn en het verbeteren van uw beweging.

Bewegingstechnieken van een manueel therapeut

Bij nek- en rugpijn kan de manueel therapeut verschillende behandelmethoden toepassen. Manuele therapie biedt vele verschillende technieken die effectief kunnen zijn bij rug- en nekklachten.

Mobilisaties zijn kleine bewegingen en druktechnieken die uitgeoefend worden op de gewrichten. Mobilisaties worden gebruikt om de bewegingsvrijheid van de nek of rug te vergroten. De manueel therapeut voert deze mobilisaties uit door middel van het toepassen van kleine bewegingen. Door deze mobilisaties wordt de doorbloeding van het weefsel verbeterd, spieren kunnen ontspannen, pijn kan verminderen en de gewrichtsstijfheid kan afnemen.

Manipulaties zijn snelle, korte bewegingen van de gewrichten. Deze technieken kunnen ook gebruikt worden om de bewegingsvrijheid van de nek of rug te vergroten. Dit wordt gedaan door middel van een korte beweging van het gewricht met de handen van de therapeut. Dit kan gepaard gaan met een knappend geluid, wat niet schadelijk is.

Dry Needling is een techniek waarbij de manueel therapeut een naald in de spier steekt. Dit wordt gedaan om de spier te ontspannen en de doorbloeding te verbeteren. De naald wordt op een specifieke plek in de spier gestoken om de pijn te verminderen en de mobiliteit te vergroten.

Spiertechnieken effectief door manuele therapie

Een manueel therapeut kan verschillende massagetechnieken toepassen om de pijn te verminderen en de mobiliteit te vergroten. Hierbij wordt druk uitgeoefend op de spieren en de huid om deze te ontspannen en de bloedcirculatie te verbeteren.

Een manueel therapeut kan u ook oefeningen geven om uw spieren te versterken en uw bewegingsvrijheid te vergroten. Deze oefeningen zijn gericht op het verbeteren van de spierkracht, de mobiliteit en de flexibiliteit van de nek en rug.

Naast behandelingen kan de manueel therapeut u ook advies en voorlichting geven over uw levensstijl en houding. Dit kan helpen om de oorzaak van uw nek- of rugpijn aan te pakken en te voorkomen dat de pijn terugkomt. In onze praktijk MoveWell hebben we niet alleen manuele therapie maar ook oefentherapie. De oefentherapie is expert op het gebied van houding. De manueel therapeut zal veelvuldig zoeken naar samenwerking om de klachten effectief aan te pakken.

Het is belangrijk om te weten dat de behandelingen van een manueel therapeut vaak worden vergoed door uw zorgverzekering. Daarnaast werken onze therapeuten samen met andere zorgverleners, zoals huisartsen en andere medische specialisten. Hierdoor kunnen wij de beste behandeling bieden voor uw specifieke situatie.

Samenvattend kan MoveWell u helpen met manuele therapie!

In conclusie kan een manueel therapeut een zeer effectieve behandeling bieden voor nek- en rugpijn. Een paar technieken hebben wij benoemd. Door middel van mobilisaties, manipulaties, dry needling, massage, oefeningen en advies kan de manueel therapeut uw pijn verminderen en uw mobiliteit verbeteren. Het is belangrijk om te weten dat de behandelingen van een manueel therapeut vaak worden vergoed door uw zorgverzekering en dat de manueel therapeut samenwerkt met andere zorgverleners om u de beste behandeling te bieden.

Het is ook goed om te weten dat een manueel therapeut niet alleen geschikt is voor nek- en rugpijn, maar ook voor andere klachten aan het bewegingsapparaat, zoals schouderpijn, heuppijn en kniepijn. Een manueel therapeut kan helpen bij het herstellen van uw lichaamsfuncties en uw kwaliteit van leven verbeteren.

Als u last heeft van nek- of rugpijn, aarzel dan niet om een afspraak te maken met een manueel therapeut. Een manueel therapeut zal uw klachten onderzoeken en een behandelplan opstellen dat is afgestemd op uw specifieke situatie. Met de hulp van een manueel therapeut kunt u uw pijn verminderen en uw mobiliteit verbeteren, zodat u weer kunt genieten van uw dagelijkse activiteiten en uw leven in het algemeen.

Discus Hernia manual massage treatment. Physical therapist massaging lower back.

Uit de krant