Afbeelding

Maak je benen zomerklaar in 3 stappen

Advertorial

Er gaat niets boven het gevoel van pas geschoren benen! Glad, zijdeachtig…Waarom verzorgen we onze benen eigenlijk? Voor velen van ons is het gewoon een kwestie van persoonlijke voorkeur. We genieten van de manier waarop onze benen eruit zien en aanvoelen als ze zacht en vrij zijn van haar. Sommige mensen vinden ook dat geschoren benen comfortabeler zijn om een broek te dragen. En dan zijn er nog mensen die geloven dat het scheren van hun benen hen snellere lopers en fietsers maakt! Of dat nu waar is of niet, het valt niet te ontkennen dat scheren een aangename ervaring kan zijn. Dus ga je gang en waag de sprong - je benen zullen je er dankbaar voor zijn!

#1 Kies het juiste scheermesje 

Je benen zomerklaar maken doe je natuurlijk door je benen de perfecte scheerbeurt te geven! Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een scheermesje voor vrouwen. Denk bijvoorbeeld aan de vorm van het mesje, het aantal mesjes en natuurlijk het handvat. Heb je grote of gespierde benen? Dan kan een recht scheermes het moeilijker maken. Omgekeerd, als je een gevoelige huid hebt of kleinere benen, kan een recht scheermes een gladder scheerresultaat geven dan een veiligheidsscheermes. Uiteindelijk is het beste scheermes voor je benen degene die je het prettigst vindt om te gebruiken. Show them what you got!

#2 Je benen exfoliëren 

Je benen, wat? Exfoliëren is je prachtige huid ontdoen van dode huidcellen. Op deze manier creëer je binnen no-time een gezonde en stralende huid. Tenminste, als je natuurlijk wel eerst je benen hebt ontdaan van haar zodat je diep kunt doordringen tot de huid. Exfoliëren is een belangrijk onderdeel van elke huidverzorgingsroutine, maar het wordt vaak over het hoofd gezien als het om de benen gaat. Bovendien kan scrubben helpen de bloedsomloop te verbeteren en de celvernieuwing te verhogen, waardoor de benen er jeugdiger uitzien. Als je het regelmatig doet, kan scrubben een enorm verschil maken in de manier waarop je benen eruit zien en aanvoelen.

#3 Een zonnig tintje 

Niets is mooier dan een paar prachtige, gebruinde benen onder je gloednieuwe jurk. Kan ik stiekem nog kiezen om toch een legging onder mijn jurk aan te doen? Want help, mijn benen zijn nog zó wit! Geen zorgen, tijd om je zelfbruiner uit de kast te toveren. Als het erom gaat een zongekuste look te krijgen, heeft zelfbruiner veel voordelen boven de traditionele bruiningsmethoden. Jezelf blootstellen aan uv-stralen kan voortijdige veroudering veroorzaken en je risico op huidkanker verhogen. Het is ook handiger dan uren in de zon of in een zonnestudio door te brengen. Dus, als je een veilige en gemakkelijke manier zoekt om een mooie bronzen gloed te krijgen, is zelfbruiner beslist de perfecte oplossing voor de overgang van winter- naar zomerbenen!

Uit de krant

Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief