Afbeelding

Cleanprofs nu ook actief in Bussum

Advertorial

Cleanprofs, reiniger van kliko’s en containers, is vanaf nu ook actief in de regio Bussum. De marktleider op het gebied van containerreiniging maakt wekelijks 110.000 kliko’s schoon door heel Nederland en blijft haar werkgebied uitbreiden. Met het toevoegen van Bussum aan de route voor de reinigingswagen is nu ook het Gooi voorzien van deze kliko-service.

Ruim zestig reinigers rijden wekelijks door Nederland om de kliko’s in de buurt schoon te maken, waarbij innovatieve en duurzame technieken en producten worden gebruikt. Zo wordt het water voor 150 reinigingsbeurten hergebruikt en worden de milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen computergestuurd bijgehouden om verspilling tegen te gaan.

Praktisch en duurzaam                                 

De ‘cleanpro’s’, zoals de reinigers ook wel worden genoemd, rijden ieder een vaste route door een deel van Nederland. Ferry, actief als reiniger in de regio Wateringen: “Het doet goed om mensen blij te maken met een schone kliko. Vaak realiseren bewoners zich pas als we langs zijn geweest wat een verschil een schone kliko kan maken. De kliko’s kunnen weer binnen in de schuur staan, waar ze niet te zien zijn vanuit de tuin. Dat kon eerder niet door de stank die eruit kwam.” De reinigingswagen komt langs op de dagen dat de kliko’s worden geleegd door de gemeente om het voor kliko-bezitters zo gemakkelijk mogelijk te maken.

De kliko’s worden met een ecologisch verantwoord- en afbreekbaar schoonmaakmiddel gereinigd en het gebruikte water wordt direct afgevoerd om later te worden hergebruikt. Dit afvalwater wordt meteen gefilterd, zodat er geen vervuiling van het oppervlaktewater ontstaat. Met een speciaal computergestuurd programma wordt iedere container op een aparte manier gereinigd. Zo kan het zijn dat een oude, vaak gebruikte container meer water en schoonmaakmiddel nodig heeft dan een nieuwe container. 

Zelf proberen                                                 

Online worden veel tips gegeven om zelf je kliko te reinigen. Commercieel directeur van Cleanprofs Willem Hulsenbeck: “Kranten of stro op de bodem van je kliko, lavendel aan de deksel, mottenballen aan de kliko, het helpt zeker, maar wel voor de korte termijn. Wij zien veel mensen die ten einde raad zijn omdat ze alles hebben geprobeerd, zonder langdurig succes. Wij adviseren dan ook om kliko’s professioneel te laten reinigen, zodat mensen niet zelf gaan schoonmaken met chemische producten en zo het milieu beschadigen.”

De reinigingsdienst is gelijk prominent aanwezig in Bussum. Zo ontvingen veel bewoners een brief met een aanbieding van €1,- voor de eerste maand bij Cleanprofs en zijn de eerste containers al bestickerd. 

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Antwoorden college op schriftelijke vragen Hart voor Hilversum Zorgen over personeelstekorten huishoudelijk hulp: cliëntenstop bij elf van de negentien aanbieders Zorg 9 aug, 14:00
Logo
Afbeelding
In GRRU-gesprek met... vrijwilliger Brigitte Quadflieg ‘We willen heel graag inspireren’ Natuur en Milieu 9 aug, 07:00
Logo
Afbeelding
Manege Any Dale blij met hun oorspronkelijke ‘oude’ naam ‘Vooral bij het communiceren naar leden of klanten toe was de naam niet eenvoudig’ Bedrijven 8 aug, 13:54
Logo
Afbeelding
Zomerserie Gooise Meren 100% zwerfvuilvrij Buurtplatform KTV zet zich massaal in om wijken zwerfvuilvrij te krijgen Natuur en Milieu 8 aug, 07:00
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring Topografische kaarten met en zonder geheime plekken Algemeen 7 aug, 11:00
Logo
Afbeelding
Zaterdagportret I Natalie Kapteijn ‘We moeten in toekomst creatief zijn met inkomsten en uitgaven’ Mensen 6 aug, 06:00
Logo
Afbeelding
'Wordt actief en bouw gezonde gewoontes' Biko Blommestein maakt aangepast sporten in het Gooi aantrekkelijk Sport 5 aug, 13:00
Afbeelding
Vijf tips om thuis snel water te besparen Algemeen 5 aug, 08:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief