Afbeelding

Hoe houd je jouw (opzet)zwembad schoon?

Advertorial

Warme temperaturen, een heerlijk zonnetje en een frisse duik. Hoe lekker klinkt dat! Als de zomer weer in zicht is worden de afdekzeilen van zwembaden gehaald en opzetzwembaden komen weer tevoorschijn. Als het frisse water weer is geïnstalleerd in jouw tuin wil je het natuurlijk ook fris houden. Met deze tips houd je jouw zwembad schoon!

Schep de viezigheid eruit

Niks is zo vervelend als een takje, vliegje of torretje dat voorbij komt drijven terwijl jij van een lekker ijsje geniet in het zwembad. Ga daarom regelmatig met een schepnet door het water voordat je een plons maakt. Er zijn schepnetten voor vuil op het oppervlak en vuil op de bodem. Heb je een diep zwembad en kom je er niet goed bij? Gebruik dan een telescopische steel. Zo schep je al het vuil uit het zwembad zonder natte voeten te krijgen.

Rondje met de stofzuiger

Naast het ronddrijvend vuil worden ook de wanden en bodem van jouw zwembad vies. Hoe je dit schoonmaakt? Met een zwembadstofzuiger bijvoorbeeld! Als je zelf niet zo’n zin hebt om handmatig met een slang en stofzuigervoet schoon te maken, doe je het gewoon elektrisch. Een elektrische zwembadstofzuiger werkt heel krachtig, snel en zonder externe kabels en slangen. Ze zijn ook geschikt voor een spa! 

Schoonmaken zonder vieze handjes

Maximaal genieten van jouw zwembad? Laat een zwembadrobot dan het werk doen! Een zwembadrobot reinigt automatisch de bodem en wand van jouw zwembad. De robot heeft een intern filtersysteem waardoor hij niet aan de installatie van jouw zwembad geïnstalleerd hoeft te worden. Naderhand leeg je het interne filter en klaar is kees.

Schoon van binnen en buiten

Naast het water is het ook belangrijk om jouw zwembad in goede conditie te houden. Door bijvoorbeeld roestvorming of kalkaanslag tast de bodem en rand van het zwembad aan. Met chemicaliën als reinigingsproduct voorkom je dat jouw zwembad er op achteruit gaat en je vervelende beschadigen krijgt. Reinigingschemicaliën gebruik je ook tijdens het zomerklaar maken van je zwembad!

Klaar om je zwembad schoon te houden voor de volgende plons? Ook voor jouw gezondheid is het belangrijk dat jouw zwembad wordt gereinigd. Dus trek af en toe de handen uit de mouwen en fris het zwembad op!

Uit de krant

!

Uit de krant

Afbeelding
HCAW plaatst zich alsnog voor Play-Offs Sport 15 aug, 09:30
Logo
Afbeelding
Zomerserie Gooise Meren 100% zwerfvuilvrij SKBNM Villa Zeezicht zet zich in voor de buurt Natuur en Milieu 15 aug, 07:00
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring Dirk Tersteeg, landschapsarchitect Algemeen 14 aug, 11:00
Logo
Afbeelding
'Eén van de mooiste momenten van het jaar om hier te zijn' Gooise heide kleurt nu ‘extreem vroeg’ paars Natuur en Milieu 14 aug, 09:00
Logo
Afbeelding
Zomerportret | Justin Putuhena Dj en producer Justin Putuhena raakte zichzelf kwijt in wereldje rond Justin Prime Cultureel 13 aug, 07:00
Logo
Afbeelding
Rolien Bekkema: 'Betalingsachterstanden nemen toe' PvdA en GroenLinks willen inkomensgrens voor energietoeslag omhoog Politiek 12 aug, 16:00
Afbeelding
Opbouw noodpompen Muiden beschermen natuur Algemeen 12 aug, 16:00
Afbeelding
PvdA’er Wouter van der Schaaf compleet onverwacht overleden Politiek 12 aug, 14:10
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief