Afbeelding

Zo bereid jij je voor op een detox kuur

Advertorial

Je lichaam even helemaal reinigen en ontgiften. Met een schone lei beginnen, wie wil dat nou niet? Een definitieve streep door de slechte eetgewoontes. Je hebt besloten om een aantal dagen te detoxen. Maar hoe? Lees, voordat je begint, er in dit artikel alles over en bekijk de detox kuur hier. 

Bekijk de detox kuur van Sapje! 

Wat is detoxen? 

Detoxen, ook wel ontgiften genoemd, is een term uit de alternatieve geneeskunde. Hiermee wordt het verwijderen van afval- en gifstoffen uit het lichaam bedoeld. Het lichaam ontgiften kan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld een detoxkuur volgen, maar ook een detoxdieet. Of je begint met vasten. 

Wat is een detoxkuur? 

Een detoxkuur duurt maar een korte periode van ongeveer anderhalve week. Tijdens deze detoxkuur reinig je je lichaam van gifstoffen via je voeding. Voorbeelden hiervan zijn detoxthee of detoxsapjes. Je mag tijdens de kuur alleen rauwe, pure, biologische, onbewerkte, koudgeperste vruchten- en groentesappen consumeren. Tijdens de detox ontspant je lichaam van het verwerken van bewerkte maaltijden. Wanneer je vet, alcohol, verwerkt vlees met antibiotica en hormonen, gefabriceerd voedsel met chemicaliën en pesticiden, of geraffineerde suiker binnenkrijgt, wordt je lichaam giftig en opgeblazen en rot het voedsel in je spijsverteringskanaal.

Het lichaam is een uiterst intelligent systeem dat zichzelf kan reinigen als je voedsel consumeert, zoals rauw organisch voedsel of vers fruit en groenten. Dat kan niet niet als je je lichaam voortdurend voedt met bewerkt voedsel of geraffineerde suiker. Toxines kunnen alleen worden geëlimineerd als je stopt met het consumeren van bepaalde voedingsmiddelen en je lichaam een pauze geeft van het verteren ervan. Waardoor je je uiteindelijk zult je beter voelen. Wanneer je een sapkuur doet, overspoel je je lichaam met rauwe vitaminen, mineralen en enzymen, die elke potentiële voedselvergiftiging uit je lichaam elimineert.

Deze mineralen, vitaminen en enzymen worden snel geabsorbeerd in je bloedbaan wanneer je biologische koudgeperste sappen consumeert. Na een driedaagse kuur zullen je lever, hart en hele lichaam beginnen met het elimineren van zieke of dode cellen omdat het niet langer de taak van je lichaam is om vet te verteren. Wanneer je een detox kuur doet, stop je de grootste voedingsstoffen in je lichaam, begin je zieke cellen te verwijderen, verlies je gewicht, raak je ontstekingen en ziektes kwijt en krijg je veel energie.

Je verbruikt veel energie bij het verwerken van complexe maaltijden, wat het lichaam behoorlijk uit put. Het gezondste wat je kan doen is zoveel mogelijk bewerkte voedingsmiddelen elimineren en ze vervangen door bij een detox sapkuur biologische, rauwe en verse vruchten- en groentesappen en rauwe maaltijden te eten. Deze verschuiving geeft je meer energie, helpt bij het voorkomen van ziekte, stelt je in staat langer te leven, beter te slapen en versnelt je metabolisme.

Bekijk de detox kuur van Sapje 

Sapje voorziet in biologische sapkuren met gezonde voedingsstoffen die jouw immuunsysteem helpen en de algehele vitaliteit. Met sapkuur van Sapje geef je jouw lichaam rust door middel van een of meerdere dagen vooral biologische, slowjuice groentesap te drinken. Op die manier worden je organen tijdelijk minder belast. Je streeft een gezond en gebalanceerd leven na en ondersteunt je gezondheid. 

Je kunt kiezen uit de detoxkuur van drie, vijf of zeven dagen. Iedere sapkuur bestaat uit geconcentreerde shotjes. Bovendien is iedere kuur aangevuld met biologische groentesoep en kruidenthee. 

Iedere detox kuur is 100% biologisch en bevat:

  • verschillende biologische groentesappen
  • extra geconcentreerde shotjes
  • diverse biologische groentesoepen
  • biologische kruidenthee
  • biologisch kurkuma- en gembersap
  • een uitgebreide uitleg over de voorbereiding
  • Twee detox menu’s om uit te kiezen met meer dan 50 gezonde recepten tijdens de Pretox en Aftertox

Lees hier wat de gezondheidsvoordelen van rode bietensap zijn. 

Uit de krant