Afbeelding

Deze websites besparen je tijd in het dagelijks leven

Advertorial

Er zijn apps en websites die veel tijd kosten in plaats van opleveren. We hebben juist behoefte aan platformen die doen waarvoor het internet bedoeld is: allerlei werkzaamheden, communicatie en andere zaken vergemakkelijken en versnellen. Vijf voorbeelden van websites die je misschien nog niet kende, maar wel een hoop tijd schelen in het dagelijks leven. 

Welke pakketdienst kiezen? KeenDelivery zoekt het uit

Heb je een eigen webshop en wil je een pakket versturen dat al dan niet door de brievenbus past? KeenDelivery.com zoekt eigenhandig uit via welke verzenddienst dat het snelst gaat, want er zijn er tegenwoordig nogal wat: DHL, PostNL, Parcel, je ziet door de bomen het pakkettenbos niet meer. Brievenbuspakketjes verzenden was zelden zo overzichtelijk, snel en gemakkelijk. Als ondernemer bespaar je dan ook tijd door te kiezen voor KeenDelivery, waardoor je meer tijd overhoudt in het dagelijkse leven.

Bestanden verzenden met WeTransfer

Wellicht ken je deze al, maar we noemen hem toch even, WeTransfer. WeTransferen is in de spreektaal zelfs een werkwoord geworden. Voor de leek: via deze website verzend je bestanden die te zwaar zijn voor de e-mail. Film(pje)s, documenten, hele manuscripten, foto's, muziek en andere dingen zijn op deze manier razendsnel op de plaats van bestemming. 

Foto's delen op MyAlbum

Natuurlijk stuur je af en toe een foto via de reguliere diensten zoals WhatsApp, maar als je grote foto's wilt delen in grote hoeveelheden, kun je ze ook op MyAlbum zetten. Je deelt de link van je album alleen met degenen van wie je wilt dat ze de foto's kunnen bekijken. Denk aan de voortgang van een verbouwing, een vakantie of opgroeiende kinderen. Het is wel de bedoeling dat die anderen de link niet ongevraagd gaan delen, maar dat kun je erbij vermelden. 

In de tuin werken: Pl@ntNet

In de tuin werken wordt simpeler door gebruik te maken van Pl@ntNet, hier determineer je met je smartphone alle soorten planten en weet je of het woekerend onkruid betreft, een plant die straks mooie bloemen zal geven of wie weet een variant die geschikt is voor consumptie zoals daslook of brandnetels. Er zijn ook websites en apps die je voor dieren gebruikt: razend interessant en handig!

Alles in en om het huis zelf doen met Klusidee

Niet voor elk wissewasje hoef je een klusser te bellen. Veel dingen in en om het huis kun je in no time zelf oplossen. Klusidee is wat dat betreft een prima handvat: van stukadoren tot elektrowerk en van verbouwen tot verrassende life hacks, alle klussen in huis doe je met de adviezen en filmpjes van Klusidee. Scheelt tijd én geld. 

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Informatiemarkt vrijwilligersorganisaties in gemeentehuis van Bussum Zorg 26 jun, 12:42
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring George Kauderer van de firma AMROH uit Muiden Algemeen 26 jun, 11:02
Afbeelding
Seizoen BIJ ANDREAS Naarden bekend Cultureel 25 jun, 15:19
Afbeelding
Zomer bij Bibliotheek Gooi en meer Algemeen 25 jun, 11:17
Logo
Afbeelding
Peter Heerschop | Zaterdagportret ‘Als je logisch nadenkt, dan kom je heel ver’ Mensen 25 jun, 08:00
Afbeelding
Zomermarkt in De Palmpit Algemeen 24 jun, 15:36
Logo
Afbeelding
'Ik wil laten zien dat volwassenen ook goede dingen doen' Naardense start inzamelingsactie voor school in Bucha Mensen 24 jun, 14:00
Afbeelding
Scoutingverenigingen kunnen (en konden) subsidie krijgen Algemeen 24 jun, 13:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief