Afbeelding

De beste zonnebrand voor de gevoelige huid

Advertorial

Wanneer je een gevoelige huid hebt, is de kans groot dat je bij het gebruik van een zonnebrand dit als onprettig kan ervaren. Dit komt omdat in de meeste soorten zonnebrand er weinig rekening wordt gehouden met een gevoelige huid. Wanneer je kijkt naar de huid van het gezicht dan is het erg belangrijk, zeker als je een gevoelige huid hebt, om deze in te smeren met een goede zonnebrandcrème die speciaal voor de gevoelige huid gemaakt is. Ontdek de beste zonnebrandcrème voor het gezicht volgens de dermatoloog. Hierbij wordt er vooral gekeken naar de schade die zonlicht aan je huid kan aanbrengen.

Verschillende soorten straling

Zonlicht bestaat uit verschillende soorten straling. Sommige van die straling kunnen geen kwaad omdat je daarmee vitamine D aanmaakt. Vitamine D is belangrijk voor sterke botten, spieren en de afweer en kan alleen maar door zonlicht worden aangemaakt. Met het feit dat we minder vaak buiten komen dan vroeger is het dus belangrijk om als we in de zon kunnen zitten dit ook regelmatig doen. Naast deze stralingen zijn er ook stralingen die vooral de buitenkant van de huid aan kunnen tasten en er zijn stralingen die dieper in de huid schade aan kunnen brengen. Deze stralingen wil je dus niet direct op je huis krijgen en daarvoor gebruik je zonnebrand.

Welke zonnebrand is het beste?

Deze vraag is moeilijk te beantwoorden omdat elke huid van de gevoelige huid tot de droge huid, een eigen zonnebrand kan gebruiken. Er zijn twee zaken bij de keuze van de juiste zonnebrand belangrijk. Als eerste is er de factor. Zorg dat deze minimaal 15 is. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de ingrediënten van de zonnebrand. 

Met het gebruik van natuurlijke materialen en eventueel extra toegevoegde antioxidanten weet je dat de zonnebrand goed is. Verder kan je ook aan de hand van de ingrediënten vaststellen tegen welke stoffen je minder goed kan.

De huid

Of je nu een gevoelige huid hebt of je hebt een droge huid. Of je nu jonge huid hebt of een rijpe huid. Of je nu een gecombineerde huid hebt of normale huid, elke huid heeft op een bepaald moment bescherming nodig van een zonnebrand. Niet alleen bescherming tegen de Uv-straling maar ook andere schadelijke straling. 

Daarnaast is het ook zo dat je huid uit meerdere lagen bestaat en dat de bescherming voor de lagen die wat dieper liggen minder goed door een zonnebrand beschermd kunnen worden. Deze website legt meer uit over je huid. Je vindt hier de informatie over welke zonnebrand het beste past bij het type huid wat je hebt. Daarnaast zie je hoe je ook op andere manieren kan zorgen dat je huid een gezonde uitstraling heeft.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring George Kauderer van de firma AMROH uit Muiden Algemeen 26 jun, 11:02
Afbeelding
Seizoen BIJ ANDREAS Naarden bekend Cultureel 25 jun, 15:19
Afbeelding
Zomer bij Bibliotheek Gooi en meer Algemeen 25 jun, 11:17
Logo
Afbeelding
Peter Heerschop | Zaterdagportret ‘Als je logisch nadenkt, dan kom je heel ver’ Mensen 25 jun, 08:00
Afbeelding
Zomermarkt in De Palmpit Algemeen 24 jun, 15:36
Logo
Afbeelding
'Ik wil laten zien dat volwassenen ook goede dingen doen' Naardense start inzamelingsactie voor school in Bucha Mensen 24 jun, 14:00
Afbeelding
Scoutingverenigingen kunnen (en konden) subsidie krijgen Algemeen 24 jun, 13:00
Afbeelding
Brandweer Nederland roept iedereen op om rookmelders in huis op te hangen Algemeen 24 jun, 11:22
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief