Afbeelding

Rust in het hoofd met deze zes hobbytips

Advertorial

Ontsnappen aan de sleur van werk en huishouden is een neiging die iedereen zo nu en dan heeft. Ook de actualiteit biedt weinig inspiratie. Het is niet zo vreemd dat mensen daarom een hobby kiezen en alle drukte even ‘uit’ zetten. Dat geeft rust in het geprikkelde brein. Zes voorbeelden van hobby’s waarin mensen zich graag verliezen.

Houten bouwpakketten

Het in elkaar zetten van gedetailleerde houten bouwpakketten is typisch zo’n voorbeeld van even helemaal weg van alles zijn. De creatieve mensen van BuilDIY hebben diverse modellen ontworpen: van iconische gebouwen, machines en voertuigen bijvoorbeeld. De van hout vervaardigde onderdelen zorgen er bovendien voor dat het resultaat uiteindelijk een blikvanger is die in elk interieur past. 

Een muziekinstrument leren bespelen

Notenbalken, toonladders en andere grijze theorie: ze zijn niet noodzakelijk om een liedje te spelen op een gitaar of piano. De bekendste hits bestaan niet zelden uit maar enkele akkoorden! Scoor op internet een tweedehands instrument en ontdek dat muziek geen hogere wiskunde is. Verre van, zelfs. Je favoriete nummers van Alanis Morissette, U2 of Nirvana heb je binnen de kortste keren onder de knie. 

Oud hout bewerken

Een restje van een balk omtoveren tot uitgehakt beeldje of van enkele pallets een kast in elkaar zetten, het bewerken van hout is minstens zo rustgevend. Meten, zagen, in elkaar schroeven of juist heel secuur gutsen en beitelen, de rest van de wereld bestaat even niet. De geur en structuur van hout brengen je bovendien dichter bij de natuur. 

Kokkerellen

In Nederland zien veel mensen het bereiden van eten als noodzakelijk kwaad, maar wanneer je hier met wat meer liefde induikt wordt het een echte hobby. Bij doordeweeks tijdgebrek kun je op de zondagmiddag een paar uurtjes vooruit koken: dan hoeven maaltijden na een drukke werkdag alleen opgewarmd te worden. Vaak zijn ze dan nog lekkerder, omdat de smaken er meer ingetrokken zijn. 

Kringlopen

Het is nog geen officieel werkwoord, maar dat zal niet lang meer duren. Kringlopen, het afstruinen van soms meer kringloopwinkels op een dag, is een hippe, goedkope, inspirerende en duurzame hobby. Bij veel van deze winkels kun je ook koffie met wat lekkers bestellen. Het zijn gezellige dagjes uit.

Wandelend fauna spotten

Wandelen in de natuur is op zich al leuk, maar je geeft er een extra dimensie aan door - met de nodige herkennings-apps op je telefoon - de diverse fauna in ons land te spotten. Vlakbij elke woonplaats ligt wel een natuurgebied waar liefhebbers hun hart ophalen. Laat je verrassen!

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Informatiemarkt vrijwilligersorganisaties in gemeentehuis van Bussum Zorg 26 jun, 12:42
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring George Kauderer van de firma AMROH uit Muiden Algemeen 26 jun, 11:02
Afbeelding
Seizoen BIJ ANDREAS Naarden bekend Cultureel 25 jun, 15:19
Afbeelding
Zomer bij Bibliotheek Gooi en meer Algemeen 25 jun, 11:17
Logo
Afbeelding
Peter Heerschop | Zaterdagportret ‘Als je logisch nadenkt, dan kom je heel ver’ Mensen 25 jun, 08:00
Afbeelding
Zomermarkt in De Palmpit Algemeen 24 jun, 15:36
Logo
Afbeelding
'Ik wil laten zien dat volwassenen ook goede dingen doen' Naardense start inzamelingsactie voor school in Bucha Mensen 24 jun, 14:00
Afbeelding
Scoutingverenigingen kunnen (en konden) subsidie krijgen Algemeen 24 jun, 13:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief