Afbeelding

Waarom een zzp zakelijke rekening zo handig is

Advertorial

Hou privé en werk altijd gescheiden. Dat geldt in de praktijk, maar ook voor je financiële huishouding. Een zakelijke rekening is, wanneer je via een zzp constructie je brood verdient, eigenlijk essentieel. Gun jezelf het gemak en de luxe ervan, en kijk hoe snel je er een afsluit. Om onderstaande redenen loont het de moeite. Op de website zakelijkbankieren.nl vergelijk je snel het aanbod. 

Meer overzicht en (dus) tijd

Weet je hoeveel tijd het scheelt als je een aparte rekening hebt voor je onderneming? Met een zakelijke rekening hou je de werk-gerelateerde af- en bijschrijvingen gescheiden van je eigen uitgaven en heb je een beter overzicht in zowel je huishoudportemonnee als de vorderingen van je bedrijf. Ja, dat scheelt oceanen aan tijd, ook wanneer je de belastingaangifte gaat of laat doen. Denk ook aan het psychische aspect: je wilt op een vrije avond, als je zit te internetshoppen, niet herinnerd worden aan een klant die niet betaald heeft, en tijdens het werk weer niet zien dat je te duur boodschappen hebt gedaan. 

Weg met de Excel-achtbaan

Menig boekhouder wordt er ‘s nachts zwetend van wakker: de enorme achtbaan aan goedbedoelde Excel-bestanden die een soort samenvatting zouden moeten vormen van je zakelijke inkomsten en uitgaven, maar in de praktijk een equivalent vormen van een tas vol bonnetjes die al jaren in een gangkast staat te wachten. De boekhouder wordt er blijer (en sneller) van als je het overzicht in één keer downloadt en aan hem doorstuurt. Net zoals je bij de supermarkt een overzichtelijke bon van je aankopen krijgt. 

Professioneel naar je relaties toe

Op relaties kom je professioneler over als een factuur niet voldaan hoeft te worden op de rekening van een privépersoon maar op een bedrijfsrekening. De betaalapp bevestigt om welke rekening van welk bedrijf het gaat, zodat er geen misverstanden ontstaan. Maar bovenal oogt een zakelijke rekening bovenaan een factuur dus serieuzer, ook richting je leveranciers. Bovendien kun je bij vaste afnemers automatische betalingen instellen. Ook dit werkt twee kanten op.

Kijk, vergelijk en sluit af

Gemak dient de mens en dat is steeds meer te merken. De huidige technologie biedt niet alleen de mogelijkheid om allerlei soorten diensten te vergelijken, hij is ook constant in beweging met nieuwe tools die makkelijk maken wat eerst moeilijk leek. Op de website zakelijkbankieren.nl staan alle aanbieders netjes opgesomd en zie je in een oogopslag alle aspecten per rekening. Zo kun je selecteren op het begrip ‘duurzaam’. Ervaar de voordelen!

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Tim Kliphuis & Rosenbergs in Tindalvilla in Bussum Cultureel 20 mei, 09:00
Afbeelding
Treinverkeer tussen Utrecht Centraal en Bussum-Zuid ligt plat Algemeen 19 mei, 17:12
Afbeelding
Bussumse Wereld BBQ komt eraan Buurt / wijk 19 mei, 16:30
Afbeelding
De Wilhelminakerk wil een plek zijn voor het hele dorp Benefietconcert voor Wilhelminakerk Algemeen 19 mei, 16:20
Afbeelding
Officier van justitie: 'Eerst straf, dan behandeling' Bussumer die handelde in harddrugs wordt niet geschorst uit voorarrest Politie 19 mei, 15:00
Afbeelding
Midden-Nederland kampt met politietekort, ook Huizer burgemeester heeft zorgen Politie 19 mei, 10:01
Afbeelding
Betsasel: 'Het was aangrijpend en overweldigend' Onderscheidingen uitgereikt aan nabestaanden redders familie Veffer Cultureel 19 mei, 09:00
Afbeelding
Wethouder Boudewijnse opent nieuwe inspiratiekas bij de Groene Ruijter ‘Mooie mix natuurverrijking en werkgelegenheid’ Natuur en Milieu 18 mei, 15:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief