Afbeelding

Voordelen van een huurhuis

Advertorial

Nu de gemiddelde prijzen van een gemiddeld koophuis blijven stijgen en de doorsnee starter er op de huizenmarkt er bijna niet meer aan te pas komt, is het huren van een huis voor de meesten de laatste optie. Het huren van een huis biedt zowel voordelen, als ook nadelen. Waar je bij een huurhuis niets opbouwt, betaal je bij een gekocht huis iedere maand netjes een deel van je hypotheek af. Anderzijds, biedt een huurhuis ook een voordeel dat je flexibel bent en nergens aan vast zit. Kortom, genoeg om over te discussiëren.

Geen kosten voor onderhoud

Wanneer je kiest voor bijvoorbeeld een huurwoning Almere of andere stad, dan hebben deze één ding met elkaar gemeen. Je hebt geen kosten voor de onderhoud van je woning. Toch is dit vaak een enorme misvatting en leidt dit doorgaans vervelend genoeg tot een discussie tussen huurder en verhuurder. De verhuurder is vaak van mening dat de huurder bepaalde zaken dient te onderhouden, waar de huurder het dan op zijn of haar beurt helemaal niet mee eens is. Een veelvoorkomend voorbeeld is de CV-ketel. In principe ben jij als huurder verantwoordelijk voor alles wat aan de binnenkant van het huis gebeurt. Echter, er zijn uitzondering. Wanneer er lekkage is, dat wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld een lekke dakgoot, dan is de huurder hiervoor aansprakelijk. Is de CV-ketel stuk, dan is het zaak te bepalen of deze is onderhouden. Het onderhoud is de verantwoording van de huurder, mits anders afgesproken.

Voorrang bij het kopen van een woning

Wanneer jij ervoor kiest je huis te gaan verkopen, dan is de kans aanzienlijk dat hier mensen op af komen, die momenteel nog in het bezit zijn van een eigen woning. Dit betekent, dat ze in de meeste gevallen eerst hun eigen woning moeten verkopen alvorens ze een hypotheek kunnen opnemen om een ander huis te kunnen kopen. Wanneer jij als huurder biedt op een woning, dan is dit voor een verkoper vaak een stuk aantrekkelijk. Ondanks dat het bod misschien wel lager ligt, ben jij niet afhankelijk van de verkoop van je woning. Heb je momenteel al een koophuis en wil je je woning verhuren, dan zijn er tal van andere mogelijkheden om dit te financieren. Je kunt je huidige woning dan vaak als onderpand gebruiken voor de aanschaf van een tweede huis.

Geen grote uitgave

Een huis huren heeft als voordeel, dat je ten opzichte van een koophuis niet te maken hebt met allerlei extra kosten. De kosten bij het kopen van een huis kunnen namelijk flink oplopen. Bij deze kosten moet je denken aan de notariskosten, overdrachtsbelasting en ook de courtagekosten. Met de kosten voor een nieuwe inrichting heb je immers bij zowel een huurhuis als een koophuis te maken. Voor mensen die bijvoorbeeld niet helemaal zeker weten of dit plek is waar ze zich helemaal op hun gemak voelen, kan een huis huren Amersfoort dus een perfecte manier zijn om er vervolgens één in dezelfde stad te kopen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en ga je geen enorme financiële verplichting aan.

Uit de krant