Afbeelding

Dit zijn de lekkerste appel soorten

Advertorial

Voordat de appelboom zijn bladeren laat vallen heeft de appelboom nog 1 kleine verassing voor ons, namelijk zijn vruchten. Naast bananen zijn appels de meest gegeten vruchten in Nederland, dus wat meer informatie over appels kan geen kwaad. Het is natuurlijk vooral interessant om te weten welke appels nou echt het lekkerst zijn en of het mogelijk is om een eigen appelboom in uw tuin te hebben. In dit artikel vertellen we u welke appelsoorten het lekkerst zijn en of de appelboom in uw tuin past.

De lekkerste appels

De lekkerste appel, dat is natuurlijk een beetje subjectief. Maar we zullen hier proberen objectieve informatie boven water te krijgen en u de beste info te vertellen. Hieronder ziet u de 3 meest populaire appelboom soorten.

1. De Malus Elstar

Dit is de bekendste appel in Nederland en met een reden. Eigenlijk heeft geen één andere appelsoort zo’n lekkere bit als de Elstar. Qua textuur heeft hij een goede bijt, is lekker sappig, zoet en is natuurlijk ook gezond. De appels zijn niet per se groot. De bloesem van deze boom is wit/roze en deze bloesem krijgt hij in april/mei. De malus Elstar is ook zelf bestuivend, dus heeft geen andere boom nodig om vruchten te krijgen

2. De Jonagold

Deze appel is heerlijk zoet en vaak ook wat goedkoper in de supermarkt. Ook deze appel is zelf bestuivend, dus het is wellicht handig om deze appel te kopen in de supermarkt en de Elstar te plaatsen in de tuin. De textuur van de Jonagold heeft een minder lekkere bijt, maar sommige mensen houden ervan natuurlijk.

3. De Goudreinet

De Goudreinet heeft zijn naam niet voor niks, want zijn kleur is echt meer goud dan rood/groen. Leuk om te zien natuurlijk. Deze appel ziet u waarschijnlijk minder snel in de supermarkt. De textuur van de appel is ook anders, maar wel erg lekker. Vooral voor taarten en appelflappen is dit de uitgekozen appel!

Op zoek naar een andere soort? Kijk dan eens bij Betuwebomen.nl.

De goede grond

Om de appelboom goed te laten groeien heeft u kleigrond nodig of aanplantgrond. Heeft u in uw tuin al kleigrond? Dan is het niet per se nodig om aanplantgrond er extra bij te doen, maar het wordt wel aangeraden. In het geval dat u niet kleigrond heeft, geen zorgen, de appelboom kan nog steeds bij u groeien, maar doe er wel aanplantgrond bij, dan krijgt u meerdere en lekkerdere appels.

Uit de krant