Afbeelding

Alles over effectief leiderschap

Advertorial

Leiding geven is niet voor iedereen weggelegd. De discussie of leiderschap aangeboren is, of juist aangeleerd kan worden, leeft nog steeds in 2022. Het antwoord op deze vraagstelling is nog altijd niet gevonden. Want hoe bepaal je of iemand leiderschap in zich heeft? Welke kenmerken zijn hierbij belangrijk? In dit artikel lees je alles over de 7 eigenschappen van Covey

Effectief leiderschap, aangeboren of te ontwikkelen?

De vraag of leiderschap nu aangeboren is of te ontwikkelen valt, is duidelijk te beantwoorden voor effectief leiderschap. Effectief leiderschap vereist dat je continu bezig bent met het ontwikkelen van jouw drijfveer om mensen te inspireren en te motiveren.

Effectief leiderschap gaat over zakelijke doelen behalen en een visie te ontwikkelen en deze na te jagen. Er staan hier zeven eigenschappen bij centraal die als basis dienen om jezelf te ontwikkelen op het gebied van effectief leiderschap. 

De kenmerken van effectief leiderschap

Er staan een aantal eigenschappen centraal bij effectief leiderschap. Om te beginnen is dat proactief handelen naar hetgeen wat van belang is. Maar het gaat ook over het werken met het eind in gedachte (dus resultaatgericht denken, je hebt een doel voor ogen waar dat je naar toe gaat werken). Daarnaast moet je er aan denken dat de belangrijkste zaken eerst gedaan worden.

Er wordt verwacht dat je denkt via een win-win situatie. Je gaat namelijk succesvoller leren samenwerken doordat je gaat werken aan relaties met een hoog vertrouwen. Maar je gaat ook jezelf eerst verdiepen in de behoeften en belangen van de ander, je legt zo de basis voor wederzijds begrip. Het is ook belangrijk dat je denkt aan het samenwerken aan innovatieve oplossingen, dit doe je dan vanuit diversiteit en creativiteit. Ook moet de balans tussen werk en privé goed worden beschermd.

Kies voor FranklinCovey

Als je meer over het programma van effectief leiderschap te weten wilt komen, dan kun je kijken bij FranklinCovey. Het is voor iedereen relevant, je bent namelijk nooit te oud om te leren. Bepaalde eigenschappen beheers je wellicht beter dan anderen, maar er is altijd werk aan de winkel. Zorg dat je je daar bewust van durft te worden, sta er voor open en ga aan deze eigenschappen werken. Een mooie kans om je verder te ontwikkelen binnen je werk en privé. Ben je klaar om aan jezelf te werken? Bekijk hier de website van FranklinCovey.

Uit de krant