Afbeelding

Zakelijke autoverzekering afsluiten? 3 praktische tips

Advertorial

Rijdt jouw personeel in een auto van de zaak? Dan moet je ervoor zorgen dat deze voertuigen goed verzekerd zijn. Op deze manier voorkom je namelijk dat je zelf opdraait voor de schade. Veel mensen weten hoe het afsluiten van een particuliere autoverzekering in zijn werk gaat, maar over een zakelijke autoverzekering is minder bekend. Hierdoor weet je mogelijk niet hoe je jouw bedrijfswagen(s) het beste kunt verzekeren. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst geven wij je namelijk 3 praktische tips om een zakelijke autoverzekering af te sluiten.

1. Verdiep je in de verschillende mogelijkheden 

Wie denkt dat er slechts één zakelijke autoverzekering is, heeft het mis. Net als bij personenauto’s kun je een bedrijfsauto namelijk ook op verschillende manieren verzekeren. De minimale verzekering die je voor zo’n auto af moet sluiten, is de WA-verzekering. Hiermee ben je verzekerd voor de wettelijke aansprakelijkheid. Richt een bedrijfsauto schade aan (spullen van) anderen aan? Dan wordt dit vergoed door jouw verzekeraar.

Sommige ondernemers vinden de dekking van een wa verzekering auto te minimaal. Mogelijk wil je dat ook schade aan jouw bedrijfsauto vergoed wordt. Wat dat betreft heb je twee mogelijkheden: WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco. Bij eerstgenoemde dekking is schade aan jouw auto als gevolg van diefstal, inbraak en joyriding, brand, storm en de natuur en een aanrijding met een loslopend dier eveneens verzekerd. Ook ruitschade valt binnen de dekking. Als dit nog niet ver genoeg gaat, kies je voor WA + Volledig Casco. Deze verzekering staat ook wel bekend als allrisk autoverzekering. Naast de hiervoor genoemde zaken wordt ook schade aan jouw bedrijfsauto als gevolg van een aanrijding of vandalisme vergoed.

2. Kies de dekking op basis van de leeftijd van de auto

Als je nog niet eerder een zakelijke autoverzekering afgesloten hebt, weet je misschien niet voor welke dekking je het beste kunt kiezen. Sommige ondernemers kiezen lukraak een dekking, maar dit is niet verstandig. Om te voorkomen dat je spijt krijgt van jouw keuze, kijk je naar de leeftijd van een bedrijfsauto. Wanneer het voertuig ouder dan 10 jaar is, wordt vaak voor een WA-verzekering gekozen. Is een bedrijfsauto tussen de 6 en 10 jaar oud? Dan kiest men vaak voor WA + Beperkt Casco. Voor bedrijfswagens die jonger dan 6 jaar zijn, kun je het beste een allrisk autoverzekering afsluiten.

3. Laat je niet leiden door de premie

Veel ondernemers willen zo weinig mogelijk kosten maken met hun bedrijf. Logisch, want hierdoor blijft er onderaan de streep meer geld over. Omdat een autoverzekering geld kost, kiezen sommige ondernemers voor een WA-verzekering. Dit is de goedkoopste autoverzekering, maar besef je wel dat de dekking ook het minst uitgebreid is. Wanneer jouw bedrijfsauto betrokken raakt bij een aanrijding, moet je schade aan jouw voertuig zelf betalen. Hierdoor ben je mogelijk aanzienlijk meer kwijt dan wanneer je voor een uitgebreidere dekking had gekozen. Laat je daarom nooit leiden door de premie, maar kijk liever naar de dekking.

Uit de krant