Afbeelding

Wanneer huur je een auto?

Advertorial

Een auto huren doe je niet heel vaak, maar soms is het de handigste oplossing. In heel Nederland is dit mogelijk en er zijn verschillende tarieven en voorwaarden. Wanneer huur je een auto en hoe maak je het niet nodeloos ingewikkeld?

Op vakantie met vrienden

Ga je met een groep vrienden op vakantie en word je het niet eens wiens auto hiervoor gebruikt gaat worden, dan is een auto huren de beste oplossing. Is het startpunt bijvoorbeeld Eindhoven, dan tik je gewoon Autoverhuur eindhoven en kom je vanzelf terecht bij de beste aanbieder. Wil je het simpel houden, dan kijk je op Autohopper en reserveer je het type wat je zoekt. Je kunt voor een ‘anonieme’ wagen kiezen, of één waar het logo van deze verhuurservice op staat. Je maakt al rijdend reclame, maar dat drukt de huurprijs enorm. De prijs en brandstofkosten deel je achteraf door het aantal reizigers en je hebt geen discussie over bijkomende kosten zoals verzekeringen en onderhoud - die zijn allemaal inbegrepen. 

Je komt een paar weken naar Nederland

Gebruik maken van Autohopper is ook een uitkomst als je in het buitenland woont en een paar weken naar Nederland komt om familie en vrienden te zien. Vlieg je op Eindhoven, dan kom je terecht bij de Autohopper in de buurt van die stad, maar ze zijn ook bij Schiphol, Rotterdam of Groningen te vinden. Overigens is het niet zo dat je de auto bij een huisadres ophaalt. Autohoppper heeft filialen door het hele land, waar alle administratie netjes afgehandeld wordt en je verzekerd bent van een degelijke, veilige wagen. Je hoeft de auto niet te stofzuigen en te wassen als je hem weer inlevert. 

Je hebt geen (deugdelijke) auto

Wil je er met je gezin een dagje, weekendje of zelfs een paar weken op uit maar heb je geen auto? Dan huur je er gewoon één. Uiteraard moet je wel een rijbewijs kunnen overleggen. Het is fijn om mobiel te zijn en veel spullen mee te kunnen nemen. Het is eveneens de oplossing als je weliswaar een auto hebt, maar deze niet geschikt acht voor intensief gebruik. Dat kan zijn omdat hij eigenlijk eerst een grote beurt moet hebben, of omdat het een type wagen is dat zich niet goed leent voor een gezinsuitje - denk aan een bestelbus of sportwagen waarin maar twee of drie stoelen zitten. 

Zonder creditcard

Een auto huren moet niet te ingewikkeld zijn. Veel bedrijven doen het tegenwoordig alleen via een creditcard, maar lang niet iedereen heeft die. Wie zoekt op ‘auto huren zonder creditcard’ komt vaak bij de al genoemde Autohopper uit, ook omdat deze verhuurservice door de reeds genoemde reclame-constructie doorgaans de goedkoopste optie biedt. 

Uit de krant