Afbeelding

Waarom de boxershort van de man onwijs goed moet zitten

Advertorial

De tijd dat met name de onderbroek voor de man een ondergeschoven kledingstuk was is definitief voorbij. In de huidige tijd is het ook reuze makkelijk om online op je Ipad of laptop je ideale boxershort uit te zoeken. Eigenlijk is er op dit ogenblik op het gebied van comfortabele modieuze ondermode geen nee te koop. Toch kan het lastig zijn om als hardwerkende man in het Noord-Hollandse Bussum, uit het enorme aanbod een goede keuze te maken. Uiteindelijk wil je wel de perfecte fit hebben en niet opgescheept zitten met een te strakke of juist wijd slobberende onderbroek.

Het mag misschien gek klinken, maar voor heren is de boxershort het belangrijkste kledingstuk. De man is wat betreft zijn keuze tegenwoordig zeer kritisch in wat hij draagt. Daarbij bepaald hij zelf wat voor ondergoed hij tegenwoordig draagt. Wat dat betreft zijn de heren de afgelopen dertig jaar flink geëmancipeerd. De vrouw bepaald allang niet meer welke boxershorts er in de la van de kledingkast liggen.

Historie
De traditionele man van vroeger vond het best als zijn vrouw één keer per jaar, na een bezoek aan een landelijke keten, de la met onderbroeken aanvulde. Dit waren meestal witte slips, waarbij de pasvorm ondergeschikt was. Twee generaties terug bleef de man soms al rokend in de auto zitten terwijl de vrouw de kleding kocht. Een situatie die tegenwoordig ook in Bussum ondenkbaar is. Je kunt het je bijna niet meer voorstellen dat deze rolverdeling vijftig jaar geleden heel gangbaar was. De zelfbewuste man van tegenwoordig moet hier niet meer aan denken.

Kieskeurig
Daarbij blijft de vragen open, waarom mannen zo ongelooflijk kieskeurig zijn waar het gaat om het dragen van boxershorts en waarom het voor hen het belangrijkste kledingstuk is? De reden is simpeler dan je zou denken: het komt doordat boxershorts de hele dag direct op de huid gedragen worden en daarom voldoende comfort moeten bieden. Vaak wordt er ook op gelet of dit kledingstuk op duurzame wijze gemaakt is.

Ventilerend
Of je nu in drieploegendienst in de fabriek werkt of strak in een maatpak als een chief executive officer een groot bedrijf leidt, een boxershort moet gewoonweg comfortabel zitten zonder dat je irritatie door zweet krijgt. Het komt er op neer dat je ondergoed maximaal kan ventileren en vochtregulerend is. Er is niks gênanter als je in een publieke functie moet krabben op bepaalde plekken als je last van irritatie door zweet hebt.

Lang is lekker
Ben je op zoek naar de ideale boxershort dan is het makkelijk als je deze naar eigen inzicht online kunt bestellen. Het is ook ideaal wanneer je bij de aanschaf van een boxershort kunt kiezen uit modellen met langere pijpen die lekker warm zitten en tevens temperatuur regulerend zijn.
Zo liet de NOS onlangs weten dat warm ondergoed je kan helpen bij energiebesparing. Dat is natuurlijk niet het belangrijkste waarom je nieuw ondergoed koopt, maar wel een leuke bijkomstigheid.

Waar je wel op moet letten…
Is dat de stof lekker aanvoelt en anti allergisch is. Daarnaast is het van belang dat je ondergoed kleurvast is, CO2 neutraal geproduceerd is en dat de onderbroek perfect vochtregulerend is.

Uit de krant