Afbeelding

Investeren met spaargeld steeds populairder

Advertorial

De afgelopen jaren zijn steeds meer mensen kritisch aan het kijken naar de mogelijkheden om te investeren met hun spaargeld. Waar men jaren geleden nog massaal al het geld op de bank zou zetten, is dat vandaag de dag veel minder aan de orde. De grootste reden hiervan is de afgenomen rente op een spaarrekening. Spaargeld op de bank zetten levert tegenwoordig weinig rendement op. In sommige gevallen is de rente namelijk helemaal weggevallen, of bestaat er zelfs een negatieve rente op een spaarrekening. En dus gaat men op zoek naar alternatieven om goed met hun spaargeld of vermogen om te gaan, en die zijn er in overvloed. 

Aandelen

Een van de meest gekozen manieren om te investeren met spaargeld is bezig zijn met opties in aandelen. Via verschillende platformen heb je toegang tot duizenden opties op een hele eenvoudige manier. Je hoeft geen financieel expert te zijn met tientallen jaren ervaring om hier in te stappen. Je kunt helemaal zelf bepalen of je met een relatief klein of groot bedrag instapt. Bovendien hebben de meeste handelsplatformen experts in dienst waar je altijd op kunt terugvallen. Het is echter wel aan te raden om voorzichtig te zijn met handelen. Het is geen zekerheid dat je winst maakt op je investering. 

Cryptocurrency

Sinds de introductie van Bitcoin zijn cryptocurrency de laatste jaren enorm aan populariteit aan het groeien. Mede hierdoor zijn er momenteel erg veel verschillende cryptocurrency waar je in kunt investeren. Naast Bitcoin zijn er andere interessante mogelijkheden zoals Ethereum en Binance coin. Elke currency heeft zijn eigen kenmerken en dus is het aan te raden om je goed in de currency te verdiepen, voordat je er in investeert. De afgelopen jaren zijn de koersen van deze digitale munteenheden hard gegroeid, en dat is een trend waar investeerders graag op inspelen. 

Vastgoed

De huizenmarkt staat er ook anders voor dan een aantal jaar geleden. De prijs van een huis is hard gestegen de laatste jaren en dat betekent dat investeren in vastgoed de afgelopen jaren erg waardevol heeft kunnen zijn. De stijgende prijzen en de toenemende vraag naar woningen zorgt er voor dat men ook graag in vastgoed investeert. Ook buiten Nederland is investeren in vastgoed een aantrekkelijke mogelijkheid. Door een woning in bijvoorbeeld Spanje aan te kopen, kun je deze investering op termijn terug gaan verdienen via het toerisme, omdat het huren van een vakantiewoning erg populair is. 

Verschillende experts waarschuwen er daarentegen wel voor om verstandig met je spaargeld om te gaan. Heb je geen kennis van zaken of ken je de details van een mogelijke investering niet, ga je dan eerst verder verdiepen. Hoe beter je voorbereid bent, hoe groter de kans is dat je de juiste keuze maakt. De vraag naar financieel adviseurs is de laatste jaren niet voor niets hard gegroeid, omdat niet iedereen de kennis en kunde heeft om altijd de juiste keuzes te maken op financieel gebied. Extra kennis over zaken waar je je geld in stopt, kan nooit kwaad. 

Uit de krant