Afbeelding

Bussum heeft uitgebreid glasvezelnetwerk, wat kost het op jouw adres?

Advertorial

Bussum is vooruitstrevend als het aankomt op glasvezel. Deze techniek zorgt ervoor dat je een ultra snelle download- en uploadsnelheid hebt. Ben je benieuwd wat glasvezel kost op jouw adres? Dat kun je razendsnel checken via de vergelijker Providercheck.nl. Bekijk hier binnen een minuut de aanbiedingen van glasvezel internet middels een postcode check.

Wat kost glasvezel in Bussum?

Mogelijk maak je nog geen gebruik van glasvezel. Heb je geruchten gehoord over de torenhoge kosten die bij zo’n abonnement komen kijken? Gelukkig valt dat allemaal wel mee. Zeker als je gebruik maakt van een welkomstaanbieding. Providers zijn er niet vies van om jou in de eerste maanden van je abonnement (vaak een half jaar) flink voordeel te bieden. Zo kun je al snel €15 per maand korting pakken!

Er zijn verschillende glasvezel aanbieders in Bussum, waaronder T-Mobile, Youfone en Online.nl. De prijzen variëren gemiddeld gezien van zo’n €28 tot €43 per maand. Je ontvangt daarvoor 50 Mb, 100 Mb of zelfs 200 Mb download- en uploadsnelheid. De prijzen zijn mogelijk aan verandering onderhevig, dus check zelf de actuele maandprijzen via de hierboven genoemde vergelijker van Providercheck.nl.

Glasvezel in verhouding tot alternatieven

Hoeft dat snellere internet van jou niet zo nodig? Dan kun je uiteraard ook nog kiezen voor een standaard internet verbinding. Je kunt hier alle internet thuis abonnementen vergelijken. Hoe verhouden de kosten zich tot glasvezel? Dat scheelt toch zeker wel iets. Voor een minimale download- en uploadsnelheid (20 mbit en 2 mbit) betaal je vanaf €17 per maand.

Wil je een hogere snelheid? Dan liggen de meeste pakketprijzen rond de €22 tot €32 per maand. Het is dus echt een kwestie van checken of je wellicht voor die enkele euro’s meer toch net zo goed voor glasvezel kan gaan. Dankzij de welkomstkorting zijn de verschillen vooral in de eerste maanden minimaal (of soms zelfs lager). Dus ook al wil je geen glasvezel, overstappen kan alsnog slim zijn als je geld wil besparen.

Glasvezel in Bussum vooruitstrevend

Vergeleken met veel andere plekken in Nederland, mogen we Bussum terecht vooruitstrevend noemen als het aankomt op glasvezel. Al in 2014 konden we zeggen dat het glasvezelnetwerk in Bussum opgeleverd was. Voor bedrijven was dat zeker al een groot voordeel, maar nu we sinds de COVID-19 pandemie steeds meer thuiswerken wordt het voor thuisgebruikers meer en meer relevant. Bovendien gaan we tegenwoordig met steeds meer apparaten online, wat ervoor kan zorgen dat de snelheid per apparaat achteruit gaat. Met glasvezel geniet je altijd van optimale snelheid.

Geen aansluitkosten bij overstappen

Wat ook nog wel fijn is om te weten, is dat sommige providers je naast welkomstkorting ook gratis aansluiting bieden. Niet allemaal, maar dat kun je meteen checken in de vergelijker van Providercheck.nl. Daar zie je bij welke aanbieder je onder de streep het voordeligst uitkomt. Zo vraagt KPN op het moment bijvoorbeeld €25, terwijl Youfone en Online.nl de aansluitkosten voor eigen rekening nemen.

Sluit je een glasvezel abonnement af? Dan is het aan te raden om de einddatum van je contract alvast in je agenda te noteren. Na afloop hiervan loont het om weer opnieuw te vergelijken. Je kunt dan opnieuw overstappen en weer welkomstkorting pakken. En dat is zonde om te laten liggen, toch?!

Uit de krant

!

Uit de krant

Logo
Afbeelding
'Heb alles wat een mens gelukkig kan maken' Voormalig VVD-wethouder Jorrit Eijbersen geniet volop van burgemeestersbaan Mensen 17 aug, 15:04
Afbeelding
Nieuw lesjaar van Stichting Raja Yoga ’t Gooi gaat weer van start Algemeen 17 aug, 14:00
Logo
Afbeelding
Coördinator vreest dit najaar voor forse cliëntentoename Ook bij Gooise Voedselbank geen sprake van zomerdip regio 17 aug, 11:30
Logo
Afbeelding
Traject Almere-Hilversum is hiermee afgedekt GO Sharing introduceert elektrische deelscooters en e-bikes in Gooise Meren Bedrijven 17 aug, 09:09
Afbeelding
Leesclubs in Naarden en Bussum zoeken nieuwe leden Algemeen 17 aug, 08:43
Afbeelding
Politie rekent twee mannen in; verdachten in onderzoek naar brand en schietincident Naarden Politie 16 aug, 17:36
Logo
Afbeelding
De ware helden van de club Of hij een keer wilde klokken? Nu zit Willem al bijna 30 jaar bij de triatlon regio 16 aug, 17:00
Afbeelding
Brandweer Bussum verwijdert gevaarlijk grote tak boven voetbalveld 112 16 aug, 11:50
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief