Afbeelding

Bussum heeft uitgebreid glasvezelnetwerk, wat kost het op jouw adres?

Advertorial

Bussum is vooruitstrevend als het aankomt op glasvezel. Deze techniek zorgt ervoor dat je een ultra snelle download- en uploadsnelheid hebt. Ben je benieuwd wat glasvezel kost op jouw adres? Dat kun je razendsnel checken via de vergelijker Providercheck.nl. Bekijk hier binnen een minuut de aanbiedingen van glasvezel internet middels een postcode check.

Wat kost glasvezel in Bussum?

Mogelijk maak je nog geen gebruik van glasvezel. Heb je geruchten gehoord over de torenhoge kosten die bij zo’n abonnement komen kijken? Gelukkig valt dat allemaal wel mee. Zeker als je gebruik maakt van een welkomstaanbieding. Providers zijn er niet vies van om jou in de eerste maanden van je abonnement (vaak een half jaar) flink voordeel te bieden. Zo kun je al snel €15 per maand korting pakken!

Er zijn verschillende glasvezel aanbieders in Bussum, waaronder T-Mobile, Youfone en Online.nl. De prijzen variëren gemiddeld gezien van zo’n €28 tot €43 per maand. Je ontvangt daarvoor 50 Mb, 100 Mb of zelfs 200 Mb download- en uploadsnelheid. De prijzen zijn mogelijk aan verandering onderhevig, dus check zelf de actuele maandprijzen via de hierboven genoemde vergelijker van Providercheck.nl.

Glasvezel in verhouding tot alternatieven

Hoeft dat snellere internet van jou niet zo nodig? Dan kun je uiteraard ook nog kiezen voor een standaard internet verbinding. Je kunt hier alle internet thuis abonnementen vergelijken. Hoe verhouden de kosten zich tot glasvezel? Dat scheelt toch zeker wel iets. Voor een minimale download- en uploadsnelheid (20 mbit en 2 mbit) betaal je vanaf €17 per maand.

Wil je een hogere snelheid? Dan liggen de meeste pakketprijzen rond de €22 tot €32 per maand. Het is dus echt een kwestie van checken of je wellicht voor die enkele euro’s meer toch net zo goed voor glasvezel kan gaan. Dankzij de welkomstkorting zijn de verschillen vooral in de eerste maanden minimaal (of soms zelfs lager). Dus ook al wil je geen glasvezel, overstappen kan alsnog slim zijn als je geld wil besparen.

Glasvezel in Bussum vooruitstrevend

Vergeleken met veel andere plekken in Nederland, mogen we Bussum terecht vooruitstrevend noemen als het aankomt op glasvezel. Al in 2014 konden we zeggen dat het glasvezelnetwerk in Bussum opgeleverd was. Voor bedrijven was dat zeker al een groot voordeel, maar nu we sinds de COVID-19 pandemie steeds meer thuiswerken wordt het voor thuisgebruikers meer en meer relevant. Bovendien gaan we tegenwoordig met steeds meer apparaten online, wat ervoor kan zorgen dat de snelheid per apparaat achteruit gaat. Met glasvezel geniet je altijd van optimale snelheid.

Geen aansluitkosten bij overstappen

Wat ook nog wel fijn is om te weten, is dat sommige providers je naast welkomstkorting ook gratis aansluiting bieden. Niet allemaal, maar dat kun je meteen checken in de vergelijker van Providercheck.nl. Daar zie je bij welke aanbieder je onder de streep het voordeligst uitkomt. Zo vraagt KPN op het moment bijvoorbeeld €25, terwijl Youfone en Online.nl de aansluitkosten voor eigen rekening nemen.

Sluit je een glasvezel abonnement af? Dan is het aan te raden om de einddatum van je contract alvast in je agenda te noteren. Na afloop hiervan loont het om weer opnieuw te vergelijken. Je kunt dan opnieuw overstappen en weer welkomstkorting pakken. En dat is zonde om te laten liggen, toch?!

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Skatepark West in Muiden eindelijk open Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
BrinkPop Muiderberg groot succes foto’s gisteren
Logo
Afbeelding
Catherine Keyl opent nieuwe couveuseruimte Open dag Vogelhospitaal Naarden groot succes: jonge vogels zitten er weer warmpjes bij Natuur en Milieu 4 jul, 09:33
Afbeelding
Beach Event Muiderberg: 72 kids genieten volop foto’s 4 jul, 09:00
Afbeelding
‘Nardinc wijkt uit’ bij Utrechtse Poort Cultureel 3 jul, 16:26
Afbeelding
Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland: ‘Alle kinderen een zwemdiploma!’ Algemeen 3 jul, 16:16
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring De schrijvende buurvrouw van Jan Veth Algemeen 3 jul, 11:30
Afbeelding
Auto en trein in botsing bij overweg Spiegelstraat 112 3 jul, 09:15
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief