Afbeelding

5 voordelen aan een personal coach

Advertorial

Er worden veel soorten coaching aangeboden. Life coaches, business coaches, training coaches en personal coaches begeleiden jou naar meer persoonlijke groei. Een coach in de hand nemen is natuurlijk niet de enige manier om deze groei te bewerkstelligen. Er zijn online trainingen, boeken, je sociale netwerk en je eigen inzicht die jou op de goede weg kunnen helpen. Maar wat maakt een personal coach nu juist zo waardevol voor veel mensen? Lees hierover meer in dit artikel. Hierin worden de 5 voordelen van een personal coach behandeld, waardoor jij zelf de afweging kunt maken of dit ook iets voor jou is.

Werk actiegericht aan jouw doelen
Heb jij dingen op jouw to-do-list staan, waar je maar niet aan toekomt? Of heb op carrière vlak stappen die je wilt zetten, maar die je uitstelt? Met een personal coach van Tibor stel je je dromen niet langer uit, maar zet je je gedachten om in actie. Vaak zijn we geneigd in dromen of einddoelen te denken, maar missen we het inzicht om de stappen die we dagelijks of wekelijks kunnen zetten uit te voeren. Met een personal coach stel je doelen op, die je omzet in een actieplan. Zo wordt een uiteindelijke doel of wens omgezet in kleine stappen, waardoor het behapbaar wordt. Door stap voor stap te werken aan deze doelen, kom je steeds dichterbij jouw eindvisie. Een coach helpt jou om deze stappen te realiseren.

Personal coaching als stok achter de deur
Aan onze ambities schort het meestal niet, maar de motivatie om actie te ondernemen kan soms wel een boost gebruiken. Op wilskracht kan het velen wel lukken om de eerste stappen te zetten naar persoonlijke groei, maar een personal coach houdt je gemotiveerd gedurende dit proces. Door regelmatig de voortgang te bespreken, zakt je motivatie niet in en blijf je actie ondernemen. Zo bouw je steeds meer momentum op zodat je in een rechte lijn op jouw doelen afstevent.

Volledig afgestemd op jouw behoefte
Ieder mens is uniek, en heeft andere doelen en uitdagingen. Hiervoor is geen kant- en klare aanpak om problemen op te lossen. Een personal coach stemt zich af op jouw individuele behoeften en wensen, zodat er zo goed mogelijk bij jou aangesloten wordt.

Coaching is vertrouwelijk
Tijdens coaching sessies geef je een stuk van jezelf bloot. De positieve aspecten, maar ook de negatieve aspecten van jouw leven krijgen de ruimte om besproken te worden. Wij Nederlanders hangen de vuile was niet graag buiten, waardoor het extra veiligheid biedt om dit binnen 4 vertrouwelijke muren te bespreken. Een buitenstaander heeft ten slotte geen verbinding met jou in het dagelijkse leven, waardoor je in alle vertrouwen uitdagingen of wensen kunt bespreken.

Een personal coach geeft helderheid
We hebben allemaal onze eigen blinde vlekken. We leven en zien vanuit ons eigen referentiekader, wat gekleurd is door ons eigen verleden en emoties. Een professionele coach van Tibor is erin getraind om met een heldere en objectieve blik de situatie in te schatten. Hierdoor kunnen inzichten aan het licht komen die je zelf anders nooit had kunnen inzien. Dit zorgt dus voor een hoger bewustzijn, waardoor je jouw doelen sneller zult behalen.

Uit de krant