Afbeelding

Maak je tuin compleet met de mooiste hekwerken

Advertorial

In de zomermaanden genieten we met z’n allen van de voor- en achtertuin. Lekker genieten van de warme zon, de prachtige planten en ‘s avonds met z’n allen barbecueën. Maar nu de zomermaanden voorbij zijn, en de winter in aantocht is, word het de hoogste tijd om de tuin een beetje op te knappen. In de achtertuin betekent dat het planten van nieuwe bloemen, en het maaien van het gazon. In de voortuin betekent dat het wieden van onkruid, en misschien het veranderen van het hekwerk in de tuin? Het hek rondom je tuin word namelijk vaak vergeten, maar iedere tuin ziet er mooier uit met een fris hekwerk! In dit artikel zetten we de verschillende mogelijkheden op een rijtje. Ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Dan kun je op zoek gaan naar het ideale hekwerk voor jouw tuin, bekijk het aanbod hier.

Dubbelstaafmat hekwerk
Dit type hekwerk is immens populair. Niet alleen voor tuinen, maar ook voor afgezette bedrijfsterreinen en oprijlanen. De populariteit van dit hekwerk is onder andere te danken aan de stevigheid van de pijlen én de moderne, strakke uitstraling. Daarnaast is een dubbelstaafmat hekwerk verkrijgbaar in vele maten en diktes. Dit zorgt ervoor dat het hekwerk altijd in jouw maten kan worden aangeleverd. Wil je een hekwerk voor de tuin? Dan kies je natuurlijk voor een zwart dubbelstaafmat hekwerk. De zwarte kleur steekt namelijk lekker fel af tegen het groen van de tuin. Dit zorgt voor een moderne en vooral stoere uitstraling.

Spijlen hekwerk met punt
Oké, dit is misschien niet het eerste hekwerk waaraan je denkt bij je tuin. Toch is een spijlen hekwerk met punten wel degelijk een uitkomst voor veel mensen. Bijvoorbeeld wanneer je een lange oprijlaan hebt tot je woning, of wanneer je wil genieten van ultieme privacy in je huis. De spijlen van dit hekwerk zijn dunner dan bijvoorbeeld de dubbelstaafmat, maar daarom niet minder krachtig. Door de dunne spijlen oogt het hekwerk strak én klassiek. Wil je graag je tuin omlijnen met dit type hekwerk, maar wil je de tuin niet te modern laten ogen? Dan is het slim om te kiezen voor de grijze of groene kleur.

Spijlenpoort
Heb je ooit weleens gedacht om je oprit af te sluiten van de straat? Met een spijlenpoort kun je de hele sfeer van je tuin compleet veranderen. Deze poorten zijn verkrijgbaar in vele hoogtes en maten. Wil je graag een tuinpoortje, maar wil je tegelijkertijd niet het uitzicht vanuit je woning blokkeren? Kies dan voor een lage poort. Deze komen ongeveer tot je heupen, en zijn zeer geschikt als voortuinpoortje. Ieder huis is anders, maar gelukkig zijn er meer dan genoeg poorten om uit te kiezen.

Uit de krant