Afbeelding

Waar kan je goud vinden?

Advertorial

Wil jij graag investeren in goud? Dat is zeker een goed idee. Investeren in goud heeft veel voordelen. Maar hoe pak je investeren in goud nou goed aan? Waar kan je goud vinden en wat doe je er vervolgens mee? In deze blog lees je precies waar je goud kan vinden en vind je handige tips over het beleggen in goud.

Goud bij een winkel kopen
Bij websites zoals https://www.doijerkalff.nl/ kun je goud vinden. Deze website heeft een hele handige functie om te zien hoeveel geld je kwijt bent voor het aantal gram/kilo zilver en goud. Je vult simpel in hoeveel gram of kilo je wilt kopen. Je krijgt dan direct te zien hoeveel dat kost. Andersom werkt het ook zo. Je vult op https://www.doijerkalff.nl/ het bedrag wat je wilt beleggen in en je ziet direct hoeveel gram/kilo je kunt kopen van dat geld.

Zelf goud vinden
Je kunt ook zelf goud vinden. Er zijn in Nederland verschillende plekjes waar daadwerkelijk goud te vinden is. Het is alleen niet zo dat je er echt rijk van wordt. De meeste mensen die zelf goud zoeken met apparatuur zoals goudpannen, doen het vooral voor de hobby.

Hoe kan je geld verdienen met goud?
Goud is een waardevast materiaal. Dat betekent dat goud nooit haar waarde verliest. Het zal altijd veel waard zijn. Daarom is goud een goed materiaal om mee te beleggen. De kans is nihil dat je grote verliezen leidt bij het kopen van goud. Goud kan juist meer waarde hebben. Vooral in tijden van crisis en economische onzekerheid. Geld verandert continu qua waarde, zeker in een crisis. Dan wordt geld steeds minder waard. Daarom kopen mensen in een crisis goud, omdat goud geen waarde verliest. Er ontstaat dan veel vraag naar goud, waardoor goud meer waard wordt.

Waarom zou je nou dus goud kopen? Je kunt goud kopen zodat je er zeker van bent dat de waarde niet daalt, zoals dat bij geld wel het geval kan zijn. Je kan ook goud kopen om in tijden waarin goud meer waard is, het weer te verkopen. Zo kun je er lekker wat mee verdienen.

Tips voor het investeren in goud
Zorg er voor dat je altijd goud koopt dat echt is. Vooral blokjes goud (goudbaren) zijn duur. Het zou zonde zijn als je wordt opgelicht. Als je jouw goud online koopt, bekijk dan altijd verschillende reviews. Ook is het fijn als de website professionaliteit kan aantonen. Koop je goud in een winkel? Zoek dan eerst op hoe je echt goud kan herkennen. Een voorbeeld hiervan is om met een magneet over het goud te gaan. Goud is namelijk niet magnetisch, maar namaak goud kan dat wel zijn.

Omdat goud in munten en baren (fysiek goud) gezien wordt als belegging, gelden hier de regels van de vermogensbelasting voor. Vergeet hier dus ook geen rekening mee te houden. Een voordeel is wel dat er op beleggingsgoud geen btw wordt gevraagd in Nederland.

Uit de krant