Afbeelding

Eenvoudig je game computer bouwen? Let hier op:

Advertorial

Een eigen game computer bouwen is de droom van veel game-liefhebbers. Normale computers zijn prima voor een spelletje af en toe, maar zijn vaak té traag voor de dagelijkse gamer. Online games vragen namelijk veel kracht en snelheid van een computer. Dit betekent dat veel technische onderdelen in je computer van een hogere kwaliteit moeten zijn, en meer vermogen moeten hebben dan die van een normale computer. Om het jezelf makkelijk te maken kun je natuurlijk voor Prebuilt game PC’s kiezen. Deze computers zijn speciaal ontwikkeld en samengesteld voor de serieuze gamer. Ga je liever de uitdaging aan? Dan kun je helemaal zelf je gaming pc samenstellen. Wat je nodig bent is natuurlijk volledig afhankelijk van de games die je speelt en de tijd die je doorbrengt achter je pc. Om je een beetje voor te bereiden op het échte werk, lees je in dit artikel alle belangrijke onderdelen die absoluut niet mogen ontbreken in jouw unieke gaming pc.

Technische onderdelen
Een game computer bouwen begint natuurlijk met de binnenkant, oftewel de technische onderdelen van de computer. Iedere computer heeft eigenlijk dezelfde technische onderdelen nodig, denk bijvoorbeeld aan de videokaart, de accu en de processor. Toch is het bij een gaming pc belangrijk om al deze onderdelen een upgrade te geven. Online videogames vragen namelijk behoorlijk veel kracht van een computer. Denk alleen al aan de snelheid waarmee de computer de spelletjes moet kunnen laden. Dit vraagt enorm veel vermogen van een computer, en daarom is het zo belangrijk om te kiezen voor professionele onderdelen. Investeer daarom in een goede videokaart én een goede processor. Deze investering betaalt zich snel terug in speelplezier! Heb je geen kennis op het gebied van techniek? Kies dan voor Prebuilt game PC’s. Deze voorgebouwde gaming pc’s zijn sowieso voorzien van de beste technologische onderdelen.

Goede spelbesturing
Het draait natuurlijk niet alleen maar om de binnenkant van de game pc’s. Ook de buitenkant van de computer vraagt om een beetje aandacht. Online videospelletjes vragen om snelle reactievermogens, en daarvoor is een goede spelbesturing onmisbaar. Kies daarom voor een geavanceerd toetsenbord én een snelle muis. Dit zal ervoor zorgen dat je sneller kunt reageren in de spelletjes, en zal daardoor je winkansen enorm verhogen. Speel je jouw games vooral ‘s avonds of in de nachturen? Kies dan voor een toetsenbord met verlichting. Vergeet ook vooral niet te investeren in een goede geluidsinstallatie en eventueel een sterke koptelefoon. Geluid heeft namelijk veel invloed op een videogame, en het is natuurlijk het leukste om je volledig onder te dompelen in de sfeer van het spel.

Goed en snel internet
Wil je een game computer bouwen? Dan mag goed en snel internet natuurlijk niet ontbreken. Goed internet is uiteraard niet inbegrepen bij de aankoop van een game computer, maar het is wel belangrijk om hier even op te letten. Zorg ervoor dat jouw internetbundel krachtig genoeg is voor het spelen van online spelletjes. Er is immers niets vervelender dan haperende spelletjes, of levels die niet willen laden. Kies daarom voor een grote internetbundel, zodat je optimaal kunt genieten van je videogames én je nieuwe game computer.

Uit de krant