Afbeelding

Kunst kopen of huren: Wat zijn de voordelen van beide?

Advertorial

Wil je je huis graag een persoonlijk tintje geven maar weet je niet hoe? Door unieke kunstwerken in huis te halen wordt je inrichting een stuk origineler, en zul je er veel meer van genieten. Maar hoe kom je aan mooie kunstwerken? Je hebt in principe twee opties, je kunt namelijk zowel kunst aanschaffen als het huren. Wat zijn de voor- en nadelen van beiden, en welke optie is het meest geschikt voor jou? Je leest het in deze blog.

Is kunst kopen iets voor jou?
Als je een groot budget tot je beschikking hebt kun je natuurlijk kunst aanschaffen. Het mooie daaraan is dat kunst in vrijwel alle gevallen zijn waarde houdt, en dat je een uniek, gesigneerd kunstwerk jaren later altijd weer kunst verkopen. Het is dus als het ware een investering in later, zeker als je een gerenommeerde kunstenaar kiest. Via de website van Abraham art vind je veel unieke kunstwerken, die met echtheidscertificaat worden geleverd. Dit is een soort garantie dat het kunstwerk uniek in zijn soort is, en daadwerkelijk gemaakt is door degene die hem heeft gesigneerd. Je kunt al deze kunst online kopen, maar ook hun kunstuitleen in Den Haag bezoeken om alle werken te bekijken. Vaak helpt dat om makkelijker in te schatten of een kunstwerk bij je past, en of je het mooi vindt. Foto’s kunnen immers net niet alle details laten zien, en ook kleuren kunnen op je computerscherm wat afwijken van de werkelijkheid.

Is kunst huren iets voor jou?
Heb je het budget niet om (dure) kunstwerken aan te schaffen? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om kunst te huren. Ook dit kun je doen via de website van Abraham Art. Als je kunst huurt heeft dat vele voordelen, en als enige nadeel dat je het niet jaren later weer kunt verkopen. Je doet het dus niet als investering, maar puur om er tijdens de huurperiode van te kunnen genieten. Je betaalt dan een vast bedrag per maand, ongeacht of je voor een schilderij of een beeldhouwwerk gaat, en voor dat bedrag mag je het kunstwerk in je huis tentoonstellen. Het fijne aan dit concept is dat je zo een periode hebt om te wennen aan het werk, en als het niet bevalt je het gewoon in kunt ruilen voor een ander exemplaar. Dit maakt het makkelijker, want je hebt minder stress bij het uitzoeken van het kunstwerk. Heb je achteraf spijt van je keuze? Geen probleem, dan laat je het gewoon weer ophalen door hun kunstuitleen in Den Haag of Amsterdam, en kies je een ander werk uit.

Voor welke optie ga jij?
Het is maar net wat je zelf het fijnst vindt, huren of kopen heeft namelijk beiden zo zijn voor- en nadelen. Als je huurt kun je makkelijker afwisselen, en als je koopt is het werk daadwerkelijk in jouw bezit. Vaak is het overigens wel zo dat je een deel van de huurprijs opbouwt als tegoed, waar je uiteindelijk iets voor kunt kopen. Bevalt het schilderij je goed? Dan kun je ervoor kiezen het op den duur daadwerkelijk aan te schaffen.

Uit de krant