Afbeelding

Haal de kerstsfeer in huis met een spiraal kerstboom

Advertorial

Veel Nederlanders kopen in de aanloop naar kerst een echte kerstboom. Deze krijgt een mooi plekje in huis en wordt vervolgens versierd met slingers, lampjes, kerstballen en een piek. Als je al jaren zo’n echte kerstboom in huis haalt, kan het zijn dat je hier inmiddels enigszins op uitgekeken bent. Je kunt er in dat geval voor kiezen om geen kerstboom in huis te halen, maar veel mensen vinden dat zo’n boom bij kerst hoort. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven voor een kerstboom. Een spiraal kerstboom van Spira is hier een goed voorbeeld van. Helaas weten veel mensen niet wat zij zich bij zo’n boom voor moeten stellen. Daarom vertellen wij in deze tekst alles wat je moet weten over deze spiraal kerstboom.

Spiraal kerstboom nader toegelicht

Als je niet weet wat een spiraal kerstboom is, koop je hem ongetwijfeld ook niet. Daarom geven we hier eerst tekst en uitleg over deze boom. Zoals de naam eigenlijk al aangeeft, heeft deze boom een spiraalvorm. De boom is aan de onderkant breed en wordt richting de top steeds smaller. Om ervoor te zorgen dat de spiraalvorm behouden blijft, is de basis van de boom gemaakt van hout. De basis bestaat uit een stevige poot, van waaruit een houten stok omhoog loopt. Besluit je een spiraalvormige kerstboom te kopen? Dan weet je zeker dat je een stevige boom in huis haalt.

Verkrijgbaar in verschillende formaten

Wie denkt dat een Spira kerstboom verkrijgbaar is in slechts één maat, heeft het mis. Deze boom is namelijk verkrijgbaar in verschillende formaten. Als je op zoek bent naar een houten kerstboom die in het oog springt, kies je voor de Spira houten kerstboom van 190 centimeter hoogte. Dit is alleen verstandig als je er de ruimte voor hebt. Is dit niet het geval? Kies dan gewoon voor een kleiner exemplaar. Je kunt namelijk ook een spiraal kerstboom kopen met een hoogte van 138 centimeter.

Spiraal kerstbomen zijn overigens niet alleen bedoeld om op de grond te zetten. Nee, want je kunt zo’n boom ook op jouw bureau of in de vensterbank plaatsen. De exemplaren van 190 en 138 centimeter hoogte zijn hier niet geschikt voor. Gelukkig kun je ook nog spiraal kerstbomen van 85 en 42 centimeter kopen. Het kleinste exemplaar is uitermate geschikt voor op een bureau of in de vensterbank. De spiraal kerstboom van 85 centimeter kun je bijvoorbeeld op een bijzettafeltje zetten.

Er zit niet alleen verschil in de hoogte van spiraal kerstbomen, maar ook in de breedte. Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen de maten small en large. Als je een statement wilt maken, kies je voor de large Spira kerstboom. Ook hier geld weer dat er voldoende ruimte moet zijn voor zo’n boom. Ben je van plan om hem in een relatief kleine ruimte neer te zetten? Kies dan liever voor de small-variant. Met zo’n spiraal kerstboom oogt een ruimte minder vol dan met een grote houten kerstboom.

Redenen om een spiraalvormige kerstboom te kopen

Sommige mensen zijn direct overtuigd van een spiraal kerstboom, maar dit geldt niet voor iedereen. Als je gewend bent aan een echte boom, kunnen wij ons dit enigszins voorstellen. Spiraal kerstbomen hebben namelijk een compleet andere uitstraling. Toch krijg je geen spijt als je zo’n boom koopt. Twijfel je nog? Wij zetten hier 4 redenen om een Spira kerstboom te kopen op een rijtje.

1. Nooit meer last van naalden 

Als je een echte kerstboom in huis haalt, ontkom je niet aan rondslingerende naalden. Zo’n boom verliest namelijk altijd naalden. In het begin blijft het vaak beperkt tot een klein aantal, maar dit worden er al snel meer. Na verloop van tijd kan er zelfs een flinke hoeveelheid onder de kerstboom liggen. Wanneer je hier doorheen loopt, kunnen de naalden aan jouw sokken blijven plakken. Op deze manier kunnen ze zich door het hele huis verspreiden. Omdat een Spira kerstboom van hout is, heb je niet langer last van naalden als je deze boom koopt.

2. Eenmalige investering

Een echte kerstboom moet je ieder jaar opnieuw kopen. Sommige mensen planten de boom na de kerst in hun tuin, maar hier overleeft hij het meestal niet. Als je jaarlijks een nieuwe kerstboom koopt, kunnen de kosten hoog oplopen. Met een spiraal kerstboom is hier geen sprake van. Het gaat hier namelijk om een eenmalige investering. Doordat het hier om een kerstboom van hout gaat, kun je hem jaar in jaar uit gebruiken. Op het eerste gezicht lijkt zo’n boom misschien duur, maar op de lange termijn is hij goedkoper dan ieder jaar een nieuwe echte kerstboom kopen.

3. Makkelijk en snel op en af te tuigen

Met een kale kerstboom maak je jouw woning niet sfeervol. Daarom hangt nagenoeg iedereen lampjes, slingers en kerstballen in de boom. Nadeel hiervan is dat dit je flink wat tijd kan kosten. Dit geldt overigens niet alleen voor het optuigen, maar ook voor het aftuigen. Heb je hier een grote hekel aan? Of zorgt het op- en/of aftuigen jaar in jaar uit voor de nodige frustraties? Dan is een spiraal kerstboom echt iets voor jou. Zo’n boom tuig je namelijk makkelijk en snel op en af. Als je veel opbergruimte hebt, is aftuigen zelfs niet nodig. Je zet de boom dan in zijn geheel weg, waardoor je hem volgend jaar niet opnieuw op hoeft te tuigen.

4. Duurzame kerstboom

Echte kerstbomen staan meestal maar een paar weken in huis. Wanneer de kerstdagen voorbij zijn, belandt zo’n boom vaak bij het afval. Steeds meer mensen vinden het zonde dat er voor zo’n korte periode een kerstboom gekapt wordt. Geldt dit ook voor jou? Kies aankomende kerst dan voor een spiraal kerstboom. Deze is namelijk gemaakt van duurzaam hout, waardoor je klimaatbewust bezig bent. Bijkomend voordeel is dat er weer een boom minder gekapt wordt als jij de overstap maakt. Bij de productie van de Spira kerstboom wordt bovendien geen plastic gebruikt, maar enkel duurzaam hout.

Spiraal kerstboom kopen

Ben je overtuigd van de voordelen van een spiraal kerstboom? Dan wil je er zelf mogelijk wel eentje kopen. Als je niet eerder van zo’n boom gehoord hebt, weet je ongetwijfeld niet waar je moet zijn om hem te kopen. Mogelijk neem je eerst een kijkje bij het tuincentrum bij jou in de buurt, maar de kans is aanwezig dat ze hier geen spiraal kerstboom verkopen. Om te voorkomen dat je voor niets de deur uitgaat, raden wij je aan je tot het internet te richten. Neem bijvoorbeeld een kijkje op Houtenkerstboom.com. Hier vind je binnen de kortste keren namelijk een spiraal kerstboom.

Het grote voordeel van online een spiraal kerstboom kopen is dat het je vrijwel geen tijd en moeite kost. Je kiest simpelweg het formaat van de boom en rekent af. De spiraal kerstboom wordt vervolgens binnen de kortste keren bij jou bezorgd. Begin je direct met opzetten? Dan heb je binnen een paar minuten een mooie en opvallende kerstboom staan.

Uit de krant