EG Photography
EG Photography Foto: Emma Groenenboom

Hoe verduisterend is een verduisterende screen?

Advertorial

Deze zomer was niet echt spectaculair te noemen. In ons land brak het zonnetje immers amper door. De een vindt dit verschrikkelijk, terwijl de ander het juist geweldig vindt. In principe is dat best logisch, want een felle zon kan natuurlijk wel voor wat probleempjes zorgen. Zo zorgt het zonlicht er bijvoorbeeld voor dat het nogal warm wordt in huis. Gelukkig kun je hier raambekleding voor kopen om dit te voorkomen. Markiezen op maat zijn bijvoorbeeld zeer geschikt voor het tegenhouden van de felle stralen van de zomerzon. Daarnaast zou je ook kunnen kiezen voor verduisterende screens. In dit artikel kun je daar meer over lezen. 

Wat zijn screens? 

Screens zijn een type zonwering die aan de buitenkant van het kozijn van een raam geplaatst wordt. Dit type raambekleding wordt op een verticale manier geïnstalleerd, terwijl het doek ook strak over het glasoppervlak zal vallen. Dit type zonwering wordt met name veel gebruikt bij zowel kantoren als ziekenhuizen en kantoren, maar ook steeds meer huiseigenaren kiezen ervoor om screens te laten installeren bij hun woning. Dit heeft vooral te maken met de moderne en strakke look van dit soort raamdecoratie. Het bespaart bovendien ruimte in je huis, terwijl screens ook nog eens zeer effectief werken.

Hoe verduisterend is een screen?

De naam van de screens verduisterend zegt eigenlijk al wel genoeg. Deze doeken hebben namelijk een zeer goede verduisterende werking. Deze screens zullen helemaal geen licht vanbuiten naar binnen laten, dus de zon wordt op een geweldige manier gestopt door de raambekleding. Het zonlicht heeft echt geen enkele manier waarop het alsnog in je huis kan komen. Je woon- of slaapkamer is hierdoor volledig verduisterd, wat ervoor zorgt dat het niet al te warm zal worden in je woning. Ook zorgen de screens ervoor dat je lekker uit kunt slapen zonder wakker te worden door het zonlicht.

Wat zijn de voordelen van verduisterende screens?

De screens zijn gemaakt van een materiaal dat gepolyviniseerde glasvezel genoemd wordt. Ook worden de doeken nog met een coating van pvc bewerkt. Dit zorgt ervoor dat het stof zeer sterk en duurzaam is. Daarnaast is er ook minder zicht van buiten naar binnen met behulp van de screens, terwijl deze doeken ook nog eens een vlam- en brandvertragende werking hebben. Een screendoek houdt bovendien niet alleen licht tegen, maar ook nog eens de warmte van de zon in de zomer.

Hoe kun je de screendoeken bedienen?

Alhoewel screens bestand zijn tegen alle weersomstandigheden, kiezen veel gebruikers er alsnog voor om ze in te draaien als er regen of harde wind aan zit te komen. Deze bediening kan met de hand gedaan worden, maar er zijn ook screendoeken met een elektrische bediening beschikbaar. Deze exemplaren zijn aangesloten op afstandsbediening of een schakelaar, wat dus eigenlijk nog makkelijker is qua bediening dan de screens met een bandbediening. Alsnog kun je deze doeken eenvoudig met de hand optrekken of laten zakken. Ook zijn ze vaak goedkoper dan de screens met een elektrische bediening.

Uit de krant