Afbeelding

Verlicht de buitenkant van jouw woning met ijspegelverlichting

Advertorial

Rond de kerstdagen kleden de meeste mensen hun woning extra sfeervol aan. Er wordt bijvoorbeeld een kerstboom in huis gehaald. Zodra deze eenmaal staat, wordt hij versierd met lampjes, slingers, kerstballen en een piek. Als je klaar bent met de kerstboom, zet je op tafel of in de vensterbanken mogelijk ook nog wel wat leuke kerstdecoratie neer. Sommige mensen gaan nog een stapje verder en versieren ook de buitenkant van hun woning en/of hun tuin. Lijkt het jou ook wel wat om de buitenkant van jouw woning te verlichting? Gebruik hier dan ijspegelverlichting voor. Omdat niet iedereen hier bekend mee is, vertellen wij jou in deze tekst alles wat je moet weten over ijspegelverlichting.

Wat is ijspegelverlichting?

Als de term ijspegelverlichting valt, weten veel mensen wel wat hiermee bedoeld wordt. Toch is niet iedereen er bekend mee. Daarom geven we hier eerst kort antwoord op de vraag: ‘wat is ijspegelverlichting?’. In feite is het niets anders dan een lange, horizontale streng met daaraan verticale strengen in verschillende afmetingen. Zowel de horizontale als de verticale strengen zijn voorzien van lampjes. Als je de stekker in het stopcontact steekt, gaan de lampjes branden. Door de verschillende lengtes van de verticale strengen hebben ze wel wat weg van ijspegels. Vandaar dat deze verlichting door het leven gaat als ijspegelverlichting.

Waar gebruik je deze verlichting voor?

Nu je weet wat ijspegelverlichting is, ben je ongetwijfeld ook benieuwd waar je dit voor gebruikt. Je kunt de lampjes in huis ophangen, bijvoorbeeld langs de bovenkant van een muur. Toch zien we dat de meeste mensen deze verlichting buiten ophangen. De lampjes worden bijvoorbeeld vaak bevestigd langs de dakrand van een woning, een carport of een overkapping. Hierdoor krijgt jouw woning een sfeervolle uitstraling in de donkere dagen voor kerst.

IJspegelverlichting wordt overigens niet alleen gebruikt door particulieren. Ook in het bedrijfsleven zien we deze verlichting namelijk regelmatig terug. Zo hangen veel ondernemers deze lampjes langs de (dak)rand van hun bedrijfspand of voor hun ramen. Ook in winkelcentra wordt deze verlichting in de aanloop naar kerst vaak opgehangen. Je ziet de kerstverlichting dan vaak terug in de etalage(s) van verschillende winkels. Het gebeurt regelmatig dat ondernemers in een winkelcentrum deze verlichting allemaal in hun etalage(s) hangen. Dit zorgt voor eenheid en bovendien krijgt een winkelcentrum hierdoor een sfeervolle uitstraling.

Verschillende soorten ijspegelverlichting

Wie denkt dat alle ijspegellampjes hetzelfde zijn, heeft het mis. Deze verlichting is namelijk verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Zo heb je bijvoorbeeld keuze uit een zwart en een wit snoer. Wil je dat de verlichting zo dicht mogelijk in de buurt komt van echte ijspegels? Kies dan voor een wit snoer. Zo’n snoer valt alleen wel wat meer op in het donker dan een zwart snoer. Vraag jezelf daarom goed af welke kleur jouw voorkeur geniet.

IJspegellampjes verschillen niet alleen in kleur van elkaar, maar ook in de lengte. Een korte zoektocht wijst uit dat je onder meer snoeren van 2 en 3 meter kunt kopen. Veel mensen kijken alleen naar de lengte van het snoer zelf en niet naar de lengte van de ijspegels. Toch is dit ook iets om op te letten. Waarom? Omdat de lengte van de ijspegels kunnen verschillen. Je kunt bijvoorbeeld verlichting kopen met ijspegels van 0,5 meter, maar ook met ijspegels van 1 meter. Bepaal daarom eerst voor jezelf hoe lang en breed ijspegelverlichting moet zijn voordat je tot aankoop overgaat.

Het is goed denkbaar dat je niet genoeg hebt aan ijspegelverlichting met een snoer van 2 of 3 meter. Laat je hierdoor niet weerhouden om deze lampjes te kopen. Je kunt de verschillende snoeren namelijk makkelijk en snel met elkaar koppelen. Je sluit hier slechts één stekker op aan, waardoor je niet ieder snoer afzonderlijk in en uit hoeft te schakelen. Dit maakt dat ijspegellampjes betrekkelijk eenvoudig te bedienen zijn.

4 tips voor het kopen van ijspegelverlichting

Zoals je hierboven al kon lezen, is er behoorlijk wat mogelijk op het gebied van ijspegelverlichting. Ben je enthousiast geraakt? Dan wil je de buitenkant van jouw woning mogelijk zelf ook wel verlichting met deze lampjes. Dit kan uiteraard alleen als je ze in huis hebt. Als je deze verlichting nog niet in jouw bezit hebt, moet je de lampjes eerst kopen. Helaas gaan veel mensen hierbij de fout in. Om dit te voorkomen, zetten wij hier 4 tips op een rijtje die van pas komen bij ijspegelverlichting kopen.

1. Koop lampjes voor buiten

Doordat er nogal wat keuze is voor wat betreft verlichte ijspegels, kiezen mensen lukraak lampjes uit. Als je deze kerstverlichting buiten wilt gebruiken, raden wij jou dit niet aan. Waarom niet? Omdat de lampjes wel geschikt moeten zijn voor gebruik buitenshuis. Als dit niet het geval is, kun je namelijk te maken krijgen met kortsluiting. Er kan dan immers vocht doordringen in de lampjes, wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Koop daarom altijd ijspegelverlichting die je buiten kunt gebruiken.

2. Kies voor led ijspegelverlichting

Als je jouw dakrand voorziet van verlichte ijspegels, branden deze ongetwijfeld de nodige uurtjes in de periode rond kerst. Sommige mensen laten deze kerstverlichting zelfs van vroeg in de avond tot de volgende ochtend branden. Om te voorkomen dat dit jou bakken met geld kost, raden we je aan om voor led ijspegelverlichting te kiezen. In de aanschaf is deze verlichting vaak duurder dan andere kerstverlichting. Laat je hierdoor niet weerhouden om ledverlichting te kopen. Dergelijke verlichting verbruikt namelijk minder stroom. Hierdoor blijft jouw energierekening betaalbaar, zelfs als je de lampjes uren achtereen laat branden.

3. Vergeet de startkabel niet
IJspegelverlichting wint de laatste jaren aan populariteit. Vandaar dat steeds meer mensen deze lampjes kopen. Helaas gebeurt het regelmatig dat alleen de snoeren met de lampjes besteld worden. De meeste mensen denken dat deze stuk voor stuk voorzien zijn van een stekker, maar dat is niet het geval. Je moet namelijk een startkabel bestellen bij deze kerstverlichting. Deze kabel sluit je enerzijds aan op de snoeren met verlichting en anderzijds op het stopcontact. Als alles goed is aangesloten, gaan de lampjes branden als je de stekker in het stopcontact steekt.

4. Gebruik een extra verlengkabel

De startkabel voor ijspegelverlichting is niet altijd lang genoeg om een stopcontact te bereiken. Je kunt in dat geval met een verlengsnoer of haspel werken, maar dit is niet ideaal. Koop daarom een verlengkabel bij deze kerstverlichting. Deze kabel sluit je aan op een snoer met verlichting en de startkabel. Doordat een verlengkabel een behoorlijke lengte heeft, is het betrekkelijk eenvoudig om alsnog een stopcontact te bereiken.

Waar koop je ijspegellampjes?

Wil je ijspegellampjes kopen? Dan kun je op verschillende plekken terecht. Veel mensen gaan naar het tuincentrum of een andere winkel in de buurt. De kans is aanwezig dat je deze kerstverlichting hier tegenkomt. Toch hoeft dit niet. Bovendien kan het aanbod beperkt zijn, waardoor je geen mooie lampjes kunt vinden. Richt je daarom tot het internet. Grote voordeel hiervan is dat je de deur niet uit hoeft. Je bestelt ijspegelverlichting namelijk gemakkelijk online bij Kerstverlichtingbuiten.com. Nadat je jouw bestelling geplaatst hebt, is het afwachten tot de kerstlampjes bij jou thuis afgeleverd worden. Wanneer je voor 16:00 besteld wordt het pakketje in de meeste gevallen al de volgende dag door PostNL geleverd. Zodra je de ijspegelverlichting eenmaal in jouw bezit hebt, kun je direct beginnen met het ophangen van de lampjes. Op deze manier is jouw huis op tijd sfeervol verlicht voor de kerstdagen.

Uit de krant

!

Uit de krant

Afbeelding
Muziek maken en samen zingen tijdens Week van Afasie; activiteit in Koepelkerk Algemeen 23 sep, 14:10
Logo
Afbeelding
Gooise Meren heeft nu eigen Dementheek Vragen over (beginnende) dementie? In Muiden kan je nu terecht. Zorg 23 sep, 13:00
Afbeelding
Drie cheques voor goede initiatieven in Bussum, Naarden en Hilversumse Meent Bussumse Rotary zoekt drie goede doelen Mensen 23 sep, 09:08
Logo
Afbeelding
Gemeente geeft de antwoorden Vluchtelingen in voormalig Fine-pand. Bewoners verbolgen over slechte communicatie Gooise Meren Buurt & wijk 23 sep, 06:00
Afbeelding
MSV’68 gaat samen met G&TV KO Sport 22 sep, 21:17
Logo
Afbeelding
Emotionele discussie over gevoelig onderwerp ‘Polariserend’ en ‘lelijk’: Harde taal in Hilversumse gemeenteraad over motie asielopvang regio 22 sep, 17:42
Logo
Afbeelding
Vorstelijk startsein herdenking historisch jaar 1572 Ken je geschiedenis. De historische feiten van Naarden op een rijtje Cultureel 22 sep, 16:30
Logo
Afbeelding
Rechter is duidelijk in antwoord Eigenares Esso-tankstation vist naast het net; ProRail mag grond kopen Algemeen 22 sep, 16:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief