Afbeelding

Een hoogpolig vloerkleed staat mooi in elke woonkamer

Advertorial

Een hoogpolig vloerkleed past in elk interieur. Of je nu een moderne tegelvloer hebt of klassiek parket, een kleed in de juiste kleur maakt het helemaal af. Wist je dat een hoogpolig vloerkleed veel meer doet dan alleen het verfraaien van je woonkamer?

Een hoogpolig vloerkleed geeft warmte

Een hoogpolig vloerkleed zorgt op allerlei manieren voor een warmer gevoel. Als je interieur strak ingericht is met veel wit en een lichte tegelvloer, dan maakt een mooi gekleurd kleed het helemaal af. Het zorgt voor een warm accent in de verder koele ruimte. In een ruimte die juist heel warm is ingericht, zorgt een hoogpolig vloerkleed voor wat extra knusheid. Ook letterlijk kan een kleed voor warmte zorgen. Een harde vloer kan nogal fris aanvoelen aan je voeten. Met een hoogpolig vloerkleed is dat probleem zo opgelost.

Zachte ondergrond

Kinderen spelen graag op de grond. En zelf ga je daar misschien ook wel eens bij zitten. Dan is het toch lekker als je op een zachte vloer kunt zitten? Als je niet je hele vloer wilt bedekken met vloerbedekking, dan is een hoogpolig vloerkleed de oplossing. Het is warm en zacht en je kunt het gemakkelijk verplaatsen. Wordt het vies? Geen probleem, je kunt het buiten hangen om schoon te maken of na verloop van tijd vervangen.

Mooier geluid met een hoogpolig vloerkleed

Als je veel harde materialen in je interieur hebt, dan kan geluid wat galmend of hol gaan klinken. Het weerkaatst dan teveel tegen alle oppervlakken. Een vloerkleed dempt het geluid waardoor de akoestiek duidelijk verbetert. Zo zorgt een karpet dat je nog meer kunt genieten van je favoriete muziek.

Om op te letten

Een hoogpolig vloerkleed is een aanwinst voor je interieur. Er zijn echter wel een paar dingen waar je op moet letten. Door de hoge polen zakt stof en vuil gemakkelijk naar beneden, waar je het niet ziet. Aan de ene kant is dat een voordeel, aan de andere kant moet je wel zorgen dat je het kleed regelmatig goed stofzuigt en af en toe buiten hangt om er eens flink met de mattenklopper tegenaan te gaan. Een ander punt is dat je goed kunt zien waar het meest gestaan of gelopen wordt. Hier zal de stof plat gaan liggen. Bij laagpolige kleden valt dat minder op.

Een hoogpolig vloerkleed kopen

Vloerkleden zijn er in veel verschillende kleuren en maten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kleed dat alleen onder je salontafel ligt, of voor een kleed waar de gehele zithoek op past. Wat je kiest, is vooral een kwestie van smaak. Kijk dus vooral eens bij een winkel zoals carpetplace.nl om te zien wat er allemaal mogelijk is.

Uit de krant