Afbeelding

Verhuizen in tijden van corona: Wat kan er nog?

Advertorial

Verhuizen gaat door, ook tijdens Corona. Omdat er veel beperkingen zijn voor burgers rijst de vraag wat professionals wel of juist niet mogen doen. Een traditionele verhuizing regelen met vrienden en familie is volgens de regels nagenoeg onmogelijk, er zijn teveel personen bij betrokken uit meerdere huishoudens. U kunt dan een verhuisbedrijf in Almere inschakelen die het werk uit handen neemt. Maar waar moet u als gezin rekening mee houden bij het verhuizen en contact met externe dienstverleners? Wat er mogelijk is leggen we uit op deze pagina.

Wat is er mogelijk bij een verhuizing?

Sinds 2020 zijn er maatregelen omtrent de COVID-19 pandemie ingevoerd. Minder mensen bij elkaar, mondkapjes en handen wassen, iedereen kent ondertussen de standaard maatregelen om de Corona pandemie te bestrijden. De meningen verschillen maar we moeten ons houden aan de wetgeving. Naast hygiëne voorschriften zijn het de regels omtrent samenkomen en sociale interactie die de meeste impact hebben op het dagelijks leven. Op het moment van publicatie mag er slechts één persoon per dag uw huis bezoeken, dat maakt hulp van buiten inschakelen om te verhuizen een uitdaging. Buiten mogen er geen groepen van meer dan twee personen samenkomen. Of dit wordt nageleefd is een ander verhaal, zo zijn op dit moment nou eenmaal de regels. Verhuizen mag gelukkig nog steeds, er zijn wel aanpassingen nodig om dit verantwoord en met name volgens de wet uit te voeren. U wilt immers niet beboet worden voor het vervoeren van een tweezitsbank.

Hoe werken verhuisbedrijven tijdens Corona?

Uitbesteden kan in veel gevallen de oplossing bieden. Zo wordt er veel besteld in webshops en bezorgers rijden de hele dag rond met heerlijke gerechten. De dienstverlening van Student Verhuis Service gaat ook gewoon door. Als verhuisbedrijf in Almere is het van belang dat mensen veilig en verantwoord kunnen verhuizen, professionele verhuizers doen er alles aan om dit mogelijk te maken. Daarbij worden de standaard richtlijnen van de RIVM in acht genomen zoals vaak de handen wassen, mondkapjes dragen en niet meer personen op een locatie dan strikt noodzakelijk is.

Samenwerken met een verhuisbedrijf

Verhuizen is teamwerk, door goed te communiceren hoeft dit proces echt geen mijnenveld te zijn. Uw verhuisbedrijf in Almere geeft praktische adviezen zoals het plaatsen van kleine goederen en dozen in de hal of buiten bij de voordeur. Dit beperkt het aantal handelingen in huis. Door per ruimte te werken lopen mensen elkaar niet in de weg. Het inzetten van bijvoorbeeld een verhuislift zorgt dat er minder spierballen vereist zijn. Eigenlijk zijn veel Corona maatregelen bij verhuizen niet veel anders dan gewoon efficiënt een verhuizing plannen. Elkaar de hand schudden bij ontmoeten wordt wèl even overgeslagen, het is even niet anders. Maar de handjes uit de mouwen steken is gelukkig nog steeds mogelijk!

Communicatie als oplossing voor verhuizen tijdens Corona

Afspraken maken, naar elkaar luisteren en efficiënt te werk gaan. Voor een dienstverlener als Student Verhuis Service is dit ‘business as usual’ waarbij duidelijke communicatie voorop blijft staan. Mensen die verhuizen hebben al genoeg aan hun hoofd, de klant ontzorgen is het uitgangspunt. Dit was zo, dit is nu zo en dat blijft zo. Wees dus gerust, een verhuizing tijdens Corona kan nog steeds snel, veilig èn betaalbaar worden uitgevoerd.

Uit de krant

Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief