Afbeelding

Een koffieautomaat zakelijk aanschaffen of leasen: de grootste verschillen

Advertorial

Ben je van plan om een koffieautomaat voor je bedrijf aan te schaffen dan zijn daarvoor verschillende mogelijkheden. De eerste optie is om een koffiemachine te kopen en deze af te schrijven op de balans. De tweede optie is het leasen van een koffieautomaat. Er zit verschil tussen deze twee opties en daarover vind je hier meer uitleg. Op basis van onderstaande informatie is het mogelijk de beste keuze te maken. Die is namelijk afhankelijk van je wensen net als van je bedrijfssituatie.

Koffiemachine leasen

Het leasen van koffieautomaten voor bedrijven is populair, omdat er meerdere voordelen aan zijn verbonden. Een van de grootste voordelen is dat je de service, onderhoud en bijvullen van de voorraad uitbesteedt. Daarbij betaal je iedere maand een vast bedrag voor het gebruik van de koffiemachine. Bovendien profiteer je van de volledige service, waarbij onder meer het oplossen van eventuele storingen is inbegrepen. De kosten zijn vanaf het begin af aan duidelijk met een investering die over vijf jaar is verspreid. Deze spreiding zorgt ervoor dat er meer ruimte in het bedrijfsbudget overblijft voor andere zaken. Bovendien heb je bij het leasen van een koffiemachine een ruime keuze, zodat er met allerlei voorkeuren rekening te houden valt.

Koffiemachine kopen

Het kopen van een koffiemachine voor je bedrijf heeft als voordeel dat je eigenaar bent van het apparaat. Dat brengt echter ook nadelen met zich mee. Zo ben je verantwoordelijk voor het onderhoud van de koffiemachine. Een storing moet je dan ook zelf zien te verhelpen. Bovendien moet je de voorraad bijhouden om altijd verzekerd te zijn van een kopje koffie. Verder geldt bij een koffiemachine kopen dat dit eenmalig een grotere investering is. Het aankoopbedrag drukt op de begroting van je bedrijf en er is sprake van een jaarlijkse afschrijving. Het onderhoud, bijhouden van de voorraden en verhelpen van storingen kost niet alleen tijd, maar vaak ook geld. Bijvoorbeeld als je een storing niet zelf kan verhelpen en daarvoor een extern bedrijf moet inschakelen.

Leasen of kopen?

Op basis van het bovenstaande levert het voor veel bedrijven meer voordelen op om een koffieautomaat te leasen. De belangrijkste reden is dat de service compleet is uit te besteden en dat de investering verspreid plaatsvindt. Uiteraard hangt de keuze wel af van de bedrijfssituatie. Zo is het voor bedrijven met werknemers ideaal om de keuze voor leasen te maken, maar kan je met een eenmanszaak zonder personeel prima zelf een koffiemachine kopen. De investering is in dat geval namelijk maar beperkt.

Uit de krant