Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: PR

Last onder dwangsom voor bekende fietsendief uit Gooise Meren

112

GOOISE MEREN - Een voor de politie bekende fietsendief uit Gooise Meren heeft op 3 augustus j.l. een last onder dwangsom (LOD) opgelegd gekregen. Dat maakt de gemeente zojuist bekend.

Het is de eerste keer dat in Gooise Meren een LOD wordt opgelegd aan een fietsendief. De man werd betrapt bij station Naarden-Bussum terwijl hij een tas met werktuigen bij zich had die waren bedoeld om fietsendiefstallen makkelijk te maken of te plegen. Wanneer deze man nogmaals wordt aangehouden met inbrekerswerktuigen in Gooise Meren, hangt hem een dwangsom van 2.500 euro per overtreding boven het hoofd. 

De gemeente Gooise Meren legt vaker een LOD op aan personen die inbrekerswerktuigen vervoeren of bij zich hebben, met name bij personen die bekend zijn als woninginbreker of autokraker. Er zijn in het afgelopen jaar veel fietsen in Gooise Meren gestolen, met name elektrische fietsen en fietsen bij de station Bussum-Zuid en station Naarden-Bussum. Om dit tegen te gaan legt de gemeente deze maatregel op aan een bekende fietsendief. Met deze financiële prikkel hoopt de gemeente inbrekers te weren en herhaling van de overtreding te voorkomen. De gemeente werkt hiervoor actief samen met de politie om Gooise Meren veiliger te maken, waarbij ook bestuurlijke maatregelen ingezet worden naast het strafrechtelijke traject. 

“Met de inzet van een LOD kunnen we (fietsen)dieven beter en sneller aanpakken. Inwoners zelf kunnen ook fietsendiefstal tegengaan: gebruik altijd een tweede slot en zet indien mogelijk je fiets altijd vast aan een fietsrek”, luidt het persbericht. 

Uit de krant

!

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Mogelijk in 2023 terugkeer van Proeverij van Gooise koren Bonte mix van koren zingt voor groot publiek; hele gezellige drukte in Naarden-Vesting Cultureel 26 sep, 16:15
Afbeelding
Geweldig buurtfeest in Muidense wijk Noordwest Buurt & wijk 26 sep, 12:45
Afbeelding
Auto vanaf station Bussum-Zuid gestolen 112 26 sep, 12:03
Afbeelding
Wethouder Luijten en voorzitter BFC openen nieuw kunstgrasveld Sport 26 sep, 10:00
Logo
Afbeelding
Achterstallig loon is inzet Geschil tussen werkneemster en baas van Bos en Hei in Naarden; schikking tussen beide partijen blijft uit Algemeen 26 sep, 07:00
Afbeelding
Ondergrondse container opgeblazen met bom in Bussum foto’s 25 sep, 19:00
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring Het ontstaan van Bussum Algemeen 25 sep, 10:55
Afbeelding
De Grote Clubactie 2022: 14 clubs doen mee in gemeente Gooise Meren Sport 25 sep, 07:59
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief