Afbeelding
Foto: Brian van den Berg

Elektrische bezorgwagen vat vlam

112

BUSSUM - Post Bussum kreeg zondagmiddag rond één uur een automatische brandmelding in een bedrijfspand aan de Franse Kampweg. “Onderweg kregen wij al snel te horen dat er daadwerkelijk brand zou zijn in een elektrische bezorgauto die binnen stond op te laden”, aldus de brandweer.

De bedrijfsleider had ook iets vreemds geroken en zag een hoop rook bij een van de boodschappenbezorgauto’s. De brandweer heeft ter plekke het voertuig snel naar buiten geduwd en wist hiermee overslag naar het pand te voorkomen. Door de brand is het bedrijfspand vol rook komen te staan. 

De test- en vaccinatiestraat van de GGD aan de andere kant van het pand werd uit voorzorg tijdelijk ontruimd. “Doordat er kortsluiting plaatsvond en de accu steeds opnieuw opwarmde, ontbrandde deze steeds opnieuw. Wij hebben dit continue gecontroleerd totdat een berger ter plaatse was gekomen met een dompelcontainer. Hierin wordt de auto 24 uur onder water gezet om zo het proces in het accupakket te stoppen en hij niet meer in brand kan gaan.” De brandweer heeft het pand geventileerd en hierna weer vrijgegeven.

Uit de krant