Afbeelding
Foto: brandweer Gooi en Vechtstreek

Jaarwisseling wederom rustig verlopen voor brandweer Gooi en Vechtstreek

112

REGIO - De jaarwisseling is net als vorig jaar voor de brandweer in ‘t Gooi en de Vechtstreek rustig verlopen. Tussen 31 december 00.00 uur en 1 januari 08.00 uur kwamen er bij de meldkamer van de brandweer 49 meldingen binnen en is de brandweer 36 uitgerukt. Hiermee was deze jaarwisseling één van de rustigste jaarwisselingen van de afgelopen jaren voor de brandweer.

Regionaal ging het ook dit jaar weer vooral om buitenbrandjes en containerbrandjes. In de binnenstad van Weesp was er even kort sprake van een middelbrand maar ook dat bleek al gauw om een brandende container te gaan. Bij aankomst van de brandweer was de container zelfs al gedoofd. Aan het begin van de avond werd de brandweer in Bussum gealarmeerd voor een woningbrand. Hier bleek het te gaan om een wasmachine die in brand was gevlogen. Rond middernacht gingen er in Hilversum ook nog een auto en een scooter in vlammen op.

John van der Zwan, commandant Brandweer Gooi en Vechtstreek: “Ik ben blij dat de jaarwisseling wederom rustig is verlopen. Ook ben ik blij dat ondanks het landelijk beeld dat geweld tegen hulpverleners toeneemt, daar in onze regio tijdens deze jaarwisseling richting brandweermensen geen sprake van geweest is. Ik wens namens de brandweer iedereen een gezond en vooral veilig 2022!”

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Twee gewonden bij fietsongeluk in Muiderberg 112 23 uur geleden
Logo
Afbeelding
Opnames Bommetje in haven Op een bodyboard van de schans: in juli is het weer zover! regio 29 jun, 17:01
Logo
Afbeelding
Boerenprotest op parkeerplaats bij gemeentehuis in Bussum Boer Frans Jan ter Beek: ‘Het gevolg zal uitkopen zijn, maar ik ga niet weg!’ Bedrijven 29 jun, 13:30
Afbeelding
Uitgekeken op uw huidige bankstel of fauteuil? Bel Miedema en Zn. Bedrijven 29 jun, 12:12
Afbeelding
BrinkPop in Muiderberg Cultureel 29 jun, 11:30
Logo
Afbeelding
College moet opschieten met Nota van Uitgangspunten Heropenen van Naarder golfbaan duurt CDA veel te lang Politiek 29 jun, 10:10
Afbeelding
ViJoS maakt zich klaar voor Europees Kampioenschap Cultureel 29 jun, 09:55
Afbeelding
Jaarmarkt Keverdijk groot succes foto’s 29 jun, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief