Afbeelding
Foto: Politie

Politie houdt Blaricummer (23) aan op A1 bij Naarden

112

NAARDEN - De politie heeft afgelopen nacht twee personen aangehouden, die reden onder invloed van verdovende middelen.

Bij het passeren van een auto op de snelweg A1 ter hoogte van Naarden kwam een sterke wietlucht via de luchtroosters het politievoertuig binnen. “Aangezien dit het enige voertuig in onze omgeving was, hebben wij dit voertuig een volgteken gegeven. Bij de staande houding roken wij wederom de sterkte wietlucht. De bestuurder, een 23-jarige beginnend bestuurder uit Blaricum, testte dan ook positief op de drugstest. Hij is aangehouden”, aldus de politie. Op het politiebureau in Naarden is bloed afgenomen voor onderzoek.

Achtervolging

De tweede bestuurder werd met zeer hoge snelheid gespot op de A1 ter hoogte van verzorgingsplaats Honswijck. De agenten stonden op de verzorgingsplaats en moesten alle pk’s bijzetten om het voertuig, een snelle Audi A5, te achterhalen die ondertussen de A6 op reed. Aanvankelijk reageerde de automobilist op het volgteken van de politie-agenten, maar op de Audioweg in Almere ging hij er met hoge snelheid vandoor.

Na een korte achtervolging reed de bestuurder een doodlopende straat in bij de Elementendreef. Hier ging de verdachte te voet verder waarna de agenten - een 34-jarige man uit Almere - na een korte sprint konden aanhouden. Deze man rook naar drank en testte tevens positief op cocaïne. Ook van deze verdachte is bloed afgenomen wat is ingezonden voor onderzoek. Daarnaast heeft de man processen-verbaal gehad voor het negeren van het stopteken en overschrijding van de maximumsnelheid.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Informatiemarkt vrijwilligersorganisaties in gemeentehuis van Bussum Zorg 26 jun, 12:42
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring George Kauderer van de firma AMROH uit Muiden Algemeen 26 jun, 11:02
Afbeelding
Seizoen BIJ ANDREAS Naarden bekend Cultureel 25 jun, 15:19
Afbeelding
Zomer bij Bibliotheek Gooi en meer Algemeen 25 jun, 11:17
Logo
Afbeelding
Peter Heerschop | Zaterdagportret ‘Als je logisch nadenkt, dan kom je heel ver’ Mensen 25 jun, 08:00
Afbeelding
Zomermarkt in De Palmpit Algemeen 24 jun, 15:36
Logo
Afbeelding
'Ik wil laten zien dat volwassenen ook goede dingen doen' Naardense start inzamelingsactie voor school in Bucha Mensen 24 jun, 14:00
Afbeelding
Scoutingverenigingen kunnen (en konden) subsidie krijgen Algemeen 24 jun, 13:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief