De politie heeft gisteravond na een achtervolging een man aangehouden aan de Waltherlaan.
De politie heeft gisteravond na een achtervolging een man aangehouden aan de Waltherlaan. Foto: Coen Huson
update

Banden lekgeschoten bij achtervolging in Bussumse woonwijk

112

De politie heeft gisteravond na een achtervolging een man aangehouden aan de Waltherlaan. Er zijn schoten gelost om de auto van de verdachte tot stilstand te brengen.

De bestuurder werd door de politie gezocht omdat hij eerder tegen meerdere voertuigen en een gevel van een woning aangereden, waarna hij is doorgereden. “Deze meneer reed echt heel gevaarlijk, met gevaar voor iedereen die in de buurt was”, laat een woordvoerder van de politie weten. “De auto moest gestopt worden.”

Schoten

De verdachte wilde zijn auto echter niet stoppen. Een wilde achtervolging vanaf snelweg A1 volgde en verplaatste zich naar het Godelindekwartier in Bussum. De politie heeft daarop vier schoten gelost op de banden van het voertuig, tussen de Lothariuslaan en de Hildegondestraat, om de auto te dwingen te stoppen.

De auto met lekgeschoten banden is midden in de Bussumse woonwijk gecrasht. Vervolgens kon de politie de verdachte op de Waltherlaan overmeesteren en aanhouden. 

Schade

De gecrashte auto van de verdachte heeft volgens getuigen schade aangericht aan de Veldheimerlaan, verderop in Bussum. Een berger naast de auto van de verdachte nog drie auto’s weggesleept. 

De forensische opsporing kwam na de aanhouding ter plaatse om de situatie te onderzoeken. Hierbij werden kogelhulzen veilig gesteld. 

Het is niet bekend of de bestuurder onder invloed was. De man zit nog vast.

Update

“De man was onder invloed van alcohol. Hij is vrijdag heengezonden, maar blijft nog wel verdachte.” De politie zoekt getuigen van deze dollemansrit. Ook slachtoffers, die nog niet bekend zijn bij de politie, kunnen zich melden via 0900-8844.



Foto’s: Inter Visual Studio / Judith van Dijkhuizen

Uit de krant