Afbeelding
Foto: KNRM Blaricum

KNRM redt drie kanoërs op IJmeer

112

MUIDEN - Drie kanoërs zijn vanmiddag op het IJmeer gered door de bemanning van de reddingboot van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). 

Een kanoër raakte onderkoeld. Het drietal werd in Muiden aan land gebracht. De drie hadden het plan om in de luwte te kanoën, maar de harde wind kreeg toch grip op het drietal. Het groepje waaide uit elkaar. Een van de kanoërs sloeg om en kon met hulp van zijn collega weer in de kano komen. Omdat de situatie steeds penibeler werd, en de derde kanoër uit het zicht raakte, besloten zij noodvuurwerk te lanceren en 112 te bellen.

Verderop gevonden

Een reddingboot uit Blaricum werd door de Kustwacht vanaf het Gooimeer naar het IJmeer gestuurd. Twee van de drie kanoërs werden snel gevonden en aan boord van de reddingboot genomen. De derde kanoër werd op aanwijzing van een binnenvaartschipper, die de berichtgeving over de reddingsactie mee luisterde, een kilometer verderop gevonden. De binnenvaartschipper hield in afwachting van de reddingboot de kano in de luwte.

Onderkoelingsverschijnselen

Een van de mannen had onderkoelingsverschijnselen en is opgevangen bij de Koninklijke Nederlandse Zeil en Roeivereniging in Muiden. 

Uit de krant